Sediul central al PRM a fost jefuit la comandă. Hoții au sustras documente importante

Publicat: 22/05/2018, 12:00
Actualizat: 28/03/2019, 19:45

În urma sesizării făcute de reprezentanții partidului, un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului, mai arată sursa citată.

„Polițiștii au constantat intrarea prin efracție în interiorul partidului, precum și lipsa unor bunuri materiale. Există, de asemenea, suspiciunea că cei care au spart sediul au sustras documente importante ale organizației, dat fiind că dulapul de metal în care se aflau acestea a fost găsit deschis, iar multe dosare cu documente răvșite pe podea.”, se arată mai în comunicatul de presă.

Potrivit unei surse anonime, citata în comunicat, scopul principal al spargerii ar fi fost, de fapt, sustragerea de documente, furtul de bunuri fiind doar o acoperire. În plus, spargerea ar fi fost făcută la comandă, cunoscându-se foarte exact ținta. De asemenea, sunt suspectați mai mulți făptași.

Potrivit inventarului efectuat după spargere, din sediul PRM lipsesc bunuri precum candelabrul din fostul birou al lui Corneliu Vadim Tudor, bustul de bronz al lui Lucian Blaga, bateriile de la chiuvetele din sediu, precum și robinetele de la calorifere. Nu se știe, deocamdată, exact ce documente lipsesc.

„Este foarte ciudat că acest „demers” cu iz penal, de spargere a sediului PRM, a avut loc imediat după ce partidul a reușit să achite integral datoria restantă la chiria sediului. Este posibil ca acest lucru să fi deranjat pe cineva care pusese ochiul pe sediul PRM, sperând că va avea loc o nouă evacuare a PRM-ului din sediul central, după vechiul scenariu petrecut în anul 2011″, se mai arată în comunicat.