Șeful BCCO Constanța și cel al Serviciului Antidrog au fost retrogradați

Șeful BCCO Constanța și cel al Serviciului Antidrog au fost retrogradați
Publicat: 30/10/2013, 08:50
Actualizat: 31/07/2014, 14:12

Potrivit Poliției Române, șeful BCCO Constanța Aurelian Pavel și șeful Serviciului Antidrog Cristian Victor Lipan au fost sancționați cu „trecere într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut”.

Ofițerii Corpului de control al ministrului și cei ai Direcției de Control Intern din Inspectoratul General al Polițiai Române (IGPR) au fost trimiși la Constanța după ce de numele structurii specializate în combaterea criminalității organizate s-au legat două scandaluri.

Patru polițiști de la BCCO Constanța au fost trimiți în judecată, în 10 septembrie, fiind acuzați că, în noaptea de 2 spre 3 mai, au sechestrat un investigator sub acoperire din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), l-au dezbrăcat și l-au bătut cu o bâtă, sub amenințarea pistolului, pentru a recunoaște că este ofițer de poliție și a fost pus să îi testeze

Ulterior, BCCO Constanța s-a aflat în mijlocului unui nou scandal, după ce, în presă a fost publicată o listă, pe care șeful structurii, Aurelian Pavel, ar fi trecut o serie de cadouri de Crăciun destinate șefilor de la București.

Este vorba despre o listă apărută într-un material publicat de enational.ro care conține numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al șefului Poliției Române, chestorului Claudiu Cucu, directorul Direcției de Combatere a Crimei Organizate și adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolboșanu, al chestorului Cătălin Dragotă, fost director al Poliției Capitalei, în prezent șef al Direcției de Ordine și Siguranță Publică, al chestorului Tache Bocănială, fost adjunct al Poliției Române, și cel al comisarului șef Liviu Ungureanu.

Din listă rezultă că ofițerii ar fi trebuit să primească, de la subalternii din Constanța, pește și sticle de vin și whisky.

Suse din MAI precizau pentru MEDIAFAX, în 11 iulie, că băuturile și peștele care ar fi trebuit să ajungă la șefi din IGPR, din partea subalternilor de la BCCO Constanța, reprezentau cadouri pentru Crăciunul din 2009, dar nu au mai fost trimise.

Lista ar fi ajuns pe masa anchetatorilor chiar în contextul verificărilor declanșate în urma agresiunii căreia i-a căzut victimă ofițerul DGA.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase