Șeful Comandamentului Logistic Întrunit, implicat în conflictul violent de lângă Palatul Cotroceni

Șeful Comandamentului Logistic Întrunit, implicat în conflictul violent de lângă Palatul Cotroceni
Șeful de Stat Major al Comandamentului Logistic Întrunit, colonelul Ivan Răileanu, este unul dintre cei doi ofițeri MApN implicați în conflictul violent produs sâmbătă seară lângă Palatul Cotroceni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 03/08/2014, 06:04

Șeful de Stat Major al Comandamentului Logistic Întrunit, colonelul Ivan Răileanu, este unul dintre cei doi ofițeri MApN implicați în conflictul violent produs sâmbătă seară lângă Palatul Cotroceni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Celălalt ofițer implicat este căpitanul Lucian Ciobacă, medic internist la Spitalul Militar și asistent universitar, potrivit acelorași surse.

Mașina în care se aflau cei doi ofițeri era condusă de Alin Constantin Enache, au mai spus sursele citate.

Cei trei au fost duși la Secția 22 Poliție din Capitală, în urma unui conflict în trafic petrecut sâmbătă seară, în care au fost agresați un alt bărbat și un jandarm care păzea una dintre intrările Palatului Cotroceni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în jurul orelor 21.00. Răileanu și Ciobacă se aflau într-un autoturism Volkswagen condus de Enache. În intersecția Bd. Vasile Milea – Iuliu Maniu, mașina lor ar fi început să șicaneze în trafic un alt autoturism, un Opel Astra, în care se afla un cuplu, potrivit surselor citate.

La un moment dat, în fața Palatului Cotroceni, autoturismul în care se aflau ofițerii a blocat celălalt autoturism, iar Enache a coborât, s-a dus la geamul din față dreapta al celeilalte mașini, l-a scuipat, înjurat și lovit pe bărbatul aflat împreună cu femeia care conducea Opelul.

Șeful dispozitivului de jandarmi care păzește intrările Palatului Cotroceni a intervenit și a cerut întăriri. Din Volkswagen au coborât și ofițerii MApN, care au lovit cu picioarele celalaltă mașina, în conflict fiind agresat și șeful dispozitivului de jandarmi, potrivit acelorași surse.

Femeia din Opel a sunat la 112, iar câteva minute mai târziu la fața locului a apărut un echipaj al Secției 22 și unul al Brigăzii Rutiere. Polițiștii, împreună cu jandarmii, i-au imobilizat pe agresori.

Cei trei au fost duși la Secția 22, unde au fost audiați și testați cu aparatul etilotestul. Astfel, s-a constatat că toți trei erau băuți, etilotestul înregistrând la doi dintre ei valori de 0,8 la mie, iar la al treilea, de peste 0,6 la mie.

Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele lui Alin Constantin Enache, pentru lovire și alte violențe, dar și pentru conducere sub influența alcoolului, în timp ce ofițerii MApN au fost sancționați contravențional pentru tulburarea liniștii publice, au mai spus sursele citate.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, a precizat că unul dintre ofițerii implicați este din structurile de conducere ale Statului Major General, iar celălalt este medic la Spitalul Militar.

Dobrițoiu își cere scuze în numele instituției și anunță că vor fi luate măsuri severe pentru a nu mai fi pusă la indoială conduita corpului de cadre al MApN, potrivit unui comunicat remis duminică MEDIAFAX.

„Doi angajați ai Ministerului Apărării Naționale au fost implicați într-un incident în Capitală noaptea trecută. O comisie de anchetă numită de șeful Statului Major General cercetează împrejurările evenimentului, în colaborare cu reprezentanții Poliției Capitalei”, se mai precizează în comunicatul MApN.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023