Senator PDL audiat de procurorii DIICOT Galați în dosarul lui Boldea

Senator PDL audiat de procurorii DIICOT Galați în dosarul lui Boldea
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 31/03/2019, 13:33

Senatorul PDL Marius Necula, despre care deputatul Mihail Boldea a spus, luni, în fața judecătorilor că l-a rugat să apeleze la cunoștințele sale pentru a-i obține o adeverință de la Arhivele statului, a venit, vineri dimineață, la sediul DIICOT Galați, unde a fost audiat de procurori.

Marius Necula a ajuns, vineri, la ora 10.00, la sediul DIICOT, declarând procurorilor că nu are nicio legătură cu cazul Boldea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a susținut că decis să facă declarații în fața procurorilor, după ce, săptămână trecută, la judecarea recursului arestării lui Boldea, acesta din urmă l-a acuzat că i-ar fi cerut 15.000 de euro pentru a-i oferi documente din Arhivele Naționale.

„În urma declarațiilor aberante făcute de către inculpatul Mihail Boldea am vrut să clarific situația. Am declarat procurorului de caz că nu cunosc nimic în legătură cu acest subiect și că nu am nicio legătură cu faptele săvârșite de Mihail Boldea. El trebuie să răspundă pt tot ce a făcut”, a declarat Necula, la ieșirea din sediul DIICOT, unde a stat aproximativ 30 de minute.

Deputatul Mihail Boldea a spus, luni, în fața judecătorilor instanței supreme, că l-a rugat pe senatorul Marius Necula să apeleze la cunoștințele sale pentru a-i obține o adeverință de la Arhivele statului în legătură cu înstrăinarea unuia dintre imobilele pentru care este cercetat în dosarul DIICOT

Mihail Boldea a declarat, la completul de cinci judecători al instanței supreme care a judecat recursul față de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, că în cazul unuia dintre imobilele pentru care este cercetat a apelat la senatorul Marius Necula, cerându-i ca, prin cunoștințele acestuia, să îi obțină o adeverință de la Arhivele statului, care îi era necesară la tranzacționare.

Boldea le-a arătat judecătorilor că senatorul Necula i-ar fi spus la acel moment, în prezența consilierului său personal, „numitul Bivol”, că îi poate face rost de adeverința respectivă, dar că intervenția îl va costa 15.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea a precizat că la o întâlnire ulterioră cu senatorul Necula, acesta i-ar fi dat adeverința respectivă, semn că a apelat la cunoștințe, obținând astfel documentul, dar nu a precizat dacă pentru acea adeverință s-au plătit banii ceruți.

Totodată, Boldea a mai arătat că i-a spus senatorului Necula la acel moment că în legătură cu tranzacția imobilului respectiv el are de primit în caz de reușită un comision de 5.000 de euro.

În replică, Necula susținea că declarațiile deputatului Mihai Boldea reprezintă „o răzbunarea a unui omuleț care nici măcar acum nu înțelege că minciuna și răutatea l-au adus aici”.

„Este doar o răzbunare a unui omuleț care nici măcar acum nu înțelege că minciuna și răutatea l-au adus aici”, spunea Necula.

În 20 martie, Camera Deputaților a emis eviz de reținere, percheziție și arestare în cazul deputatului Boldea (fost PDL).

În 23 martie, Boldea a contactat ziariști spunându-le că se află în Congo și că vine singur în țară, nefiind nevoie să vină Poliția după el.

Boldea fusese dat în urmărire după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă.

În 25 martie, Boldea a cerut asistență judiciară la Consulatul din Nairobi (Kenya), ulterior fiind adus, sub escortă, cu un avion în țară, unde a fost încarcerat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”