Senatorul Mihai Fifor, despre o Românie în stare de șoc: ”Orban și guvernul lui trebuie să uite de campania electorală și să se concentreze cu adevărat pe sistemul sanitar care pierde zilnic eroi”

Senatorul Mihai Fifor, despre o Românie în stare de șoc: ”Orban și guvernul lui trebuie să uite de campania electorală și să se concentreze cu adevărat pe sistemul sanitar care pierde zilnic eroi”
Senatorul Mihai Fifor, despre o Românie în stare de șoc: ”Orban și guvernul lui trebuie să uite de campania electorală și să se concentreze cu adevărat pe sistemul sanitar care pierde zilnic eroi”

Senatorul Mihai Fifor, președintele PSD Arad, notează pe pagina sa de socializare că România se află, din nou, în stare de șoc după incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Fifor este de părere că o astfel de tragedie se putea întâmpla, practic, în orice spital din țară, fiind – totuși – prematur să se discute despre cauze.

10 persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit la secția de terapie intensivă a spitalului din Piatra Neamț, iar o astfel de realitate cruntă ar trebui să ducă la o responsabilizare comună, măcar în ultimul ceas. Mihai Fifor transmite condoleanțe familiilor îndurerate și pune un accent asupra eroismului de care a dat dovadă medicul de gardă care a încercat să salveze pacienții, suferind, la rândul său, răni grave.

”România e în stare de șoc! Din nou a trebuit să moară oameni… Se putea întâmpla, din păcate, în orice spital județean din țară. Și la Arad și în orice alt loc. Sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în urma tragediei de la Piatra Neamț. Nici nu pot să-mi imaginez ce e în sufletele lor. Tot ce putem face în acest moment cumplit este să ne rugăm pentru viața celor care au supraviețuit incendiului, dar care sunt în stare critică.

Nu trebuie să uităm nici eroismul de care au dat dovada cadrele medicale, de medicul de gardă, care se zbate între viață și moarte, după ce a intrat prin foc pentru a salva pacienții țintuiți la pat”, scrie senatorul Mihai Fifor.

Mihai Fifor: ”Măcar acum, treziți-vă! Opriti-vă din furat și ocupați-vă de problemele pentru care sunteți plătiți”

Însă Mihai Fifor lansează și acuzații grave la adresa guvernului condus de Ludovic Orban, cerând o rapidă ”trezire la realitate” și o stopare imediată a ”furtului”, alternativa fiind doar ”demisia”.

Chiar dacă ancheta este abia la început și încă este mult prea devreme pentru concluzii tranșante, ”campania electorală” ar trebui ”uitată”. Sunt necesare – așa cum s-a spus de multe ori – investiții în spitale și este nevoie de medicamente.

”Este poate prematur să vorbim despre cauze. Cred că e important să așteptăm concluziile preliminare ale anchetei, măcar. Cred, însă, că e un moment critic, în care Orban și guvernul lui trebuie să uite de campania electorală și să se concentreze cu adevărat pe sistemul sanitar care pierde zilnic eroi. Sau să plece! E nevoie de mai multe cadre medicale, e nevoie de medicamente, e nevoie de investiții în spitale. N-au făcut o în ultimele 8 luni. Au preferat să fure, să mintă și să facă o campanie electorala deșănțată.

Măcar acum, treziți-vă! Opriti-vă din furat și ocupați-vă de problemele pentru care sunteți plătiți. Sau, mai bine, dați-vă demisia și arătați un dram de onoare și de compasiune!”, încheie Mihai Fifor postarea din mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA