SENTINȚĂ. Vloggerul Colo, control judiciar pentru 60 de zile și acces interzis la reţelele sociale

Publicat: 10/06/2020, 18:53
Actualizat: 10/06/2020, 19:02

Vloggerul „Colo”, pe numele său real Alexandru Bălan, a fost eliberat şi va fi în control judiciar pentru 60 de zile, după ce aseară a fost arestat pentru 24 de ore. Însă, în următoarele două luni, acesta nu va putea publica nimic pe YouTube, Facebook, Instagram sau Tik Tok.

„Colo” a fost pus în libertate, miercuri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, după ce marţi seară a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Oamenii legii au dispus înlocuirea reţinerii cu măsura controlului judiciar.

Vloggerul a fost reţinut după ce a incitat la violenţă împotriva unei minore, inclusiv la violarea acesteia.

„În luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care îşi instigă urmăritorii şi abonaţii să realizeze infracţiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane”, arată procurorii, citați de Mediafax.

Alexandru Bălan are peste 850.000 de urmăritori în social media, iar unii dintre fanii vloggerului i-au adus diverse ameninţări tinerei care a sesizat autorităţile cu privire la declaraţiile bărbatului.

Mesajul vloggerului „Colo” înainte să fie luat de polițiști: „Supărat, revoltat, și-mi vine să mor”

Vloggerul Colo, care a instigat la violență asupra minorelor pe contul său de Youtube, a postat mesaje pe Internet, cu câteva zile înainte să fie reținut de polițiști.

Vloggerul urmărit de 850.000 de abonați, publicul său țintă principal fiind format din copii, susține că mesajul revoltător pe care l-a emis recent despre minorele îmbrăcate provocator a fost doar o glumă.

Vloggerul Alexandru Bălan a postat pe TikTok un colaj cu fotografii cu el pe fundalul muzical al unei piese din repertoriul manelistului Dani Mocanu.

„Dintr-o simplă glumă la ce s-a ajuns!? Mulţumesc tuturor celor care au urmărit răspunsul meu de pe Youtube/Instagram”, a fost mesajul postat de Colo pe TikTok în urmă cu câteva zile.

Am apărut că racolez toate fetele/Că fac parte dintr-un grup de periculoşi/Şi pe spatele la fete câştig bani frumos/ Supărat. revoltat, și-mi vine să mor”, sunt versurile care însoțesc mesajul.

Un alt vlogger este de părere că minorele „cer” să fie violate: „Nu vedeţi cum umblă îmbrăcate când ies din casă?” (VIDEO)

Colo nu este nici pe departe un caz singular de vlogger care a profitat de faptul că și-a creat o comunitate online și și-a mărturisit pornirile condamnabile la adresa fetelor.

Un videoclip cu alt vlogger cunoscut, în care acesta vorbește despre minorele care se îmbracă provocator și „și-o cer”, a început să circule pe Internet.

Zmenta deține un canal de YouTube unde este urmărit de 613.000 de abonați și o pagină de Facebook unde este urmărit de 897.000 de persoane.

Acesta a realizat în 2017 un vlog intitulat „FEMEIA: Între SCLAVIE si TORTURĂ” care s-a dorit a fi educativ.

„Chiar dacă ar trebui să fim la mii de ani distanţă de acea mentalitate, se întâmplă şi astăzi să vedem cazuri de inferioritate în care se află femeile. De asemenea, sunt şi cazuri de feminism extrem care nu fac altceva decât să accentueze dorinţa bărbaţilor de impunere în faţa lor“.

Cazul „Colo” scoate la iveală declarații mai vechi ale persoanelor publice. Mihai Bendeac a luat peste picior mărturia unei asistente TV care a fost violată: „Dacă vă arăt ce mesaje primesc eu pe Facebook de la copilițe de liceu, mori”

În contextul în care Colo a intrat în atenția presei și a autorităților în urma declarațiilor revoltătoare care instigă la violență asupra minorelor, ies la iveală și alte afirmații în care femei care au devenit victime ale agresiunii fizice au fost luate peste picior de persoane publice.

În anul 2015, actorul Mihai Bendeac a postat un filmuleț în care a citit un articol despre mărturisirile unei asistente TV care a fost violată în liceu.

Actorul nu se putea stăpâni din râs în timp ce comenta și ironiza povestirile tinerei, despre care a insinuat că se prostitua.

Actorul a fost teribil de amuzat de faptul că tânăra a mărturisit că a fost violată de un coleg mai mare cu care învăța pentru școală, actorul afirmând că „d-aia a picat la Bac în prima sesiune, că a fost violată de către meditator”.

„Bună seara, există cineva care îmi face relativ zilnic un fel de revista presei. Mi-a trimis o știre de astăzi și nu pot să mă abțin să trăiesc și restul articolului împreună cu voi”, își începea Bendeac comentariul.

„Începutul este fabulos”, spunea Bendeac. „Ana Maria Mocanu a fost violată. Bă, nasol. Ana Maria Mocanu fiind o făptură, o fată, asistentă TV, nu știu”…

Bendeac a citit articolul referitor la povestea tinerei. Vezi aici imaginile!

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...