Și-a recuperat milionul de euro! ÎCCJ restituie cauțiunea impusă de DNA lui Vlădescu. Fostul ministru avea depuse și lingouri de aur

Redactor:
Mihaela Gidei
Și-a recuperat milionul de euro! ÎCCJ restituie cauțiunea impusă de DNA lui Vlădescu. Fostul ministru avea depuse și lingouri de aur
Magistrații ICCJ au decis să restituie sumele și bunurile depuse cu titlu de cauțiune de fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și de Cristian Boureanu în dosarul în care sunt acuzați de corupție.Vlădescu avea o cauțiune de 1 milion de euro, o parte fiind acoperită prin lingouri de aur.

„Admite cererile de restituire a cauțiunilor depuse de inculpații Boureanu Cristian Alexandru, Mititelu Mihaela și Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe în vederea luării măsurii preventive a controlului judiciar. Ridică indisponibilizarea instituită cu titlu de cauțiune asupra sumelor de bani, precum și a bunurilor mobile și imobile constituite ca garanții reale. Dispune restituirea cauțiunilor constituite de inculpați prin consemnarea de sume de bani la CEC Bank SA și prin constituire de garanții reale mobiliare și imobiliare în conformitate cu ordonanțele procurorului privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauțiune date în dosarul nr. 89/P/2017 la data de 03.05.2018″, se arată în minuta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Decizia vine după ce Boureanu și Vlădescu au contestat măsura. Soluția este definitivă.

DNA a stabilit, pentru Sebastian Vlădescu, o cauțiune în valoare de 1 milion de euro. În 2018, fostul ministru Vlădescu a pus la dispoziția procurorilor înscrisuri din care rezultă:

– consemnarea la o unitate bancară, la dispoziția DNA, a sumelor de 1.000.000 de lei și 100.000 de euro;

– constituirea unei garanții reale mobiliare asupra unor lingouri de aur în cantitate totală de 3 kg (evaluate la 109.740,26 euro);

– constituirea unor garanții reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro;

– constituirea unor garanții reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare până la concurența valorii cauțiunii stabilite de procurori.

Mihaela Mititelu avea de plătit 1.000.000 euro, iar Cristian Boureanu, fost deputat, cercetat pentru trafic de influență – a avut 200.000 euro.

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată, în 15 noiembrie 2019, a dosarului în care fostul ministru al Finanțelor este acuzat de luare de mită și trafic de influență. În acest caz, între inculpați sunt și un angajat al Ministerului, un secretar de stat și politicianul Cristian Boureanu.

Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian-Teodor Gheorghe Vlădescu, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și a unei infracțiuni de trafic de influență.

Ceilalți inculpați din dosar sunt: Mircea-Ionuț Costea, fost angajat în cadrul Ministerului Finanțelor, deținând o funcție de conducere într-o bancă de stat la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la luare de mită; de un administrator al unor societăți comerciale, persoană apropiată de conducerea CNCFR pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la luare de mită, de Constantin Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor în perioada săvârșirii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și de Cristian-Alexandru Boureanu, parlamentar și vicepreședinte al unui partid politic aflat la guvernare în perioada săvârșirii faptelor, pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență.

„Cauza are ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite în perioada 2005-2017, respectiv plăți în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”, arată DNA.

Sură FOTO: Shutterstock

 

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul...
OZN sau operă de artă? Controversele unei descoperiri ciudate din mijlocul deșertului
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
Cum au reușit cercetătorii, de fapt, să găsească vaccinul miraculos. Ce descoperire uriașă au făcut
Pensii MAI MARI cu 46% și alocații DUBLATE! Anunțul oficial al ministrului Economiei
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Anca Serea, primele declarații după ce s-a zvonit că a rămas falită: „Nimeni nu este...
Inchide