Sindicatul Europol reacționează după tragedia de la Onești: Pregătirea tactică lipsește cu desăvârșire / Nu există instructori, spații, terenuri sau săli de sport unde polițiștii să se poată antrena

Sindicatul Europol reacționează după tragedia de la Onești: Pregătirea tactică lipsește cu desăvârșire / Nu există instructori, spații, terenuri sau săli de sport unde polițiștii să se poată antrena
Sindicatul Europol reacționează după tragedia de la Onești: Pregătirea tactică lipsește cu desăvârșire / Nu există instructori, spații, terenuri sau săli de sport unde polițiștii să se poată antrena / Sursă FOTO: Sindicatul Europol - Facebook
Publicat: 04/03/2021, 11:57

Sindicatul Europol a atras atenția printr-o postare pe Facebook asupra faptului că polițiștii „acționează rudimentar” deoarece „pregătirea tactică lipsește cu desăvârșire”.

Sindicatul Europol a reacționat printr-o postare pe Facebook după tragedia care a avut loc în Onești, unde două persoane au fost ucise de un bărbat care le-a ținut captive.

„În timp ce polițiștii acționează rudimentar, în timp ce spațiile de pregătire lipsesc, Guvernul României a alocat 20% din bugetul MApN, aproximativ 4,4 miliarde lei, pentru achiziționarea de echipamente militare, de parcă ne pregătim de Războiul Stelelor. Cum poți să te lauzi ca ministru de interne că ai bani la buget de te enervezi, când mii de polițiști sunt slab echipați”, transmite Sindicatul Europol, pe Facebook.

Sindicatul Europol: „Pregătirea tactică lipsește cu desăvârșire”

De asemenea, sursa citată a făcut precizări și despre modul în care sunt instruiți polițiștii, arătând că există deficiențe grave în acest proces.

„Ați văzut vreun șef din poliție să iasă pe vreun post de televiziune și să spună că polițiștii trag cu pistolul o dată sau de maxim două ori pe an, iar dacă se nimeresc să fie în concediu sau liber, vor trage cu pistolul o dată la doi ani. Sunt suficient de pregătiți tactic polițiștii pentru a acționa în astfel de situații? Nu, nu sunt, pentru că pregătirea tactică lipsește cu desăvârșire, pentru că în MAI nu există instructori care să asigure asemenea tip de pregătire, pentru că nu există nicăieri spații, terenuri sau săli de sport unde polițiștii să se poată antrena. (…) Vrem o poliție puternică, dar noi acționăm cu berbecii” de lemn împrumutați de la romanii care spărgeau porțile cetăților dacice”, mai arată sursa citată.

Totodată, Sindicatul Europol susține faptul că influența politică asupra Poliției este cauzată de faptul că politicienii își doresc „o poliție slabă, subjugată, pentru a putea fi ușor manevrată în funcție de interesele de partid”.

„Factorul politic dorește o poliție slabă, subjugată politic pentru a putea fi ușor manevrată”

„Întrebările pe care și le adresează toată lumea zilele acestea sunt: Au acționat corect polițiștii în acest caz? A existat o coordonare eficientă, iar resursele folosite au fost adecvate? Ei bine, nu am văzut niciun șef din poliție care să iasă la rampă și să prezinte situația așa cum e ea, pentru că mâine dacă vom avea un caz similar, situația va fi la fel de catastrofală. Am văzut doar o reacție întârziată a ministrului afacerilor interne, abia la 3 zile după «scripturi», asta după ce în ședința de guvern de azi premierul Cîțu i-a transmis că vrea să identifice cu celeritate «țapii ispășitori». După cazul Caracal din urmă cu aproximativ doi ani a văzut careva vreo schimbare în afară de câteva decapitări din funcție? A fost acela un punct de referință și s-au luat măsuri pentru evitarea unei alte tragedii? A avut vreun aport politicul în construirea unei poliții bine pregătite și bine dotată din punct de vedere logistic ? Nici pe departe de așa ceva în condițiile în care factorul politic dorește o poliție slabă, subjugată politic pentru a putea fi ușor manevrată în funcție de interesele de partid”, mai scriu sindicaliștii Europol.

De asemenea, și în urmă cu o zi Sindicatul Europol a transmis un mesaj referitor la acuzațiile conform cărora polițiștii care au făcut parte din intervenția de la Onești au spart prea târziu ușa apartamentului în care se aflau victimele și agresorul.

Polițiștii se folosesc de un „berbec” pe care uneori și-l confecționează singuri

„Am tot văzut critici pentru că polițiștii au spart mult prea greu ușa apartamentului unde agresorul își omora ostaticii. Așa este, a durat prea mult! Colegii au în «dotare» un morman de fier, denumit «berbec», pe care în majoritatea județelor și l-au confecționat singuri. În țările cu apă caldă se folosesc dispozitive hidraulice, care pot deschide orice ușă în câteva secunde și costă doar 2500 euro. Existența acestui dispozitv în dotarea polițiștilor ar fi putut schimba radical soarta tragediei de la Onești și ar fi permis anihilarea agresorului înainte ca acesta să-și omoare ostaticii”, arată sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”