SISTEM SANITAR. Doi pacienți într-un pat, conectați la același aparat de oxigen în spitale. Asistența medicală din India este în pragul prăbușirii

SISTEM SANITAR. Doi pacienți într-un pat, conectați la același aparat de oxigen în spitale. Asistența medicală din India este în pragul prăbușirii
Spitalul Sion, India. Sursă FOTO Twitter
Publicat: 29/05/2020, 10:56
Actualizat: 29/05/2020, 10:59

După ce videoclipuri groaznice ale corpurilor moarte ale pacienților cu coronavirus au fost văzute situate nesupravegheate în rândul pacienților aflați sub tratament la spitalul Sion din Mumbai, imagini șocante apar din același spital care arată că pacienții cu coronavirus și alți pacienți de urgență sunt acum pregătiți să împartă paturile din cauza unei lipsă de capacitate. 

Potrivit raportului Guardian, pacienții cu coronavirus care sunt tratați la cabinetul de urgență al spitalului din Mumbai Sion partajează acum paturi, două persoane fiindu-le alocate un pat. Cu o creștere a deficitului de paturi, pacienții   cu simptome de coronavirus împărtășesc, de asemenea, un singur rezervor de oxigen.

Videoclipurile pacienților care stăteau aproape unul peste altul, dormeau pe targele partajate sau doar culcate pe podea au apărut virale și câteva zile în urmă.

Raportul India Today, din 11 mai, a expus, de asemenea, modul în care pacienții cu coronavirus au fost făcuți să rămână în condiții neigienice de către autoritățile din Maharashtra. În videoclip, se poate observa că pacienții simptomatici cu coronavirus împărțeau paturi atât la spitalul Sion, cât și la spitalul KEM din Mumbai.

În plus, pacienții pot fi văzuți dormind pe podea, autoritățile spitalicești ignorând protocoalele de siguranță. Pacienții, personalul spitalului au fost, de asemenea, văzuți fără a purta uneltele de protecție necesare la aceste spitale prea aglomerate din Mumbai.
În urma videoclipurilor virale, BMC a anunțat că va adăuga în curând 1200 de paturi în spitale pentru a ajuta pacienții.

Asistența medicală din Mumbai este în pragul prăbușirii

Se pare că Mumbai este în pragul prăbușirii sistemului său de asistență medicală și administrativ.

Spitalele de stat precum Sion depășesc capacitatea lor. Medicii și asistentele de prim rang, care tratează pacienții cu coronavirus, se îmbolnăvesc și de virus, ceea ce duce la o lipsă de personal medical.

Manish Shetty, un doctor care se află la prima luptă la Spitalul Guru Nanak din Mumbai, a declarat: „Volumul și densitatea populației noastre din Mumbai face foarte dificil să vedem cum vom ieși din cealaltă parte a acestui vârf”. El a adăugat că există o stabilire de oboseală certă la toți lucrătorii de prim rang, mai ales că există șanse foarte mari de a se infecta.

Dr. Shetty a adăugat: „Cu siguranță există o penurie de paturi pentru îngrijiri critice. Există multe infrastructuri și planificări care se întâmplă, dar amploarea cazurilor ne copleșește pe toți. ”

Shetty de la spitalul Guru Nanak a declarat că frica principală sunt pericolele pe care le poate aduce combinația „încă necunoscută” de coronavirus cu bolile musonului, pe care alte țări ar putea să nu fie nevoite să le facă față. „Va fi un întreg tărâm îngrijorător. Presupun că este nevoie de o mulțime de paturi pentru a face față ”, a adăugat dr. Shetty.

Recent, sute de asistente medicale și angajați contractuali de sănătate au intrat în grevă în Spitalul Memorial King Edward din Mumbai, după ce un angajat contractual care lucra în secția coronavirus a murit duminică seară, după ce se presupunea că nu era bine și își dorea concediu, ceea ce ar fi fost refuzat .

Oficialii BMC neagă lipsa de paturi

Conform raportului Guardian, un oficial BMC a negat pretențiile privind lipsa paturilor în spitalele de stat din Mumbai. Vijay Khabale, purtătorul de cuvânt al corporației municipale din Mumbai, a declarat că există suficiente paturi, dar lipsește coordonarea cu alte agenții, motiv pentru care există aceste rapoarte.

„Situația actuală este că avem mai mult decât suficiente paturi și facilități de carantină”, a adăugat el.

Khabale a menționat, de asemenea, că toate noile facilități vor fi finalizate în cursul săptămânii. Cu toate acestea, exprimându-și speranța, el a spus că acestea nu vor trebui folosite la capacitate maximă. „Ne așteptăm ca într-o zi sau două ca cazurile să înceapă să se aplatizeze și apoi să înceapă să scadă. Îl avem sub control ”, a adăugat purtătorul de cuvânt al BMC.

Maharashtra rămâne cel mai afectat stat din țară, cu aproape 60.000 de cazuri raportate din cele 158.333 de cazuri din țară. Numărul total al cazurilor de coronavirus în Maharashtra este de 59.546, iar joi doar a înregistrat o adăugare de 2.598 de cazuri noi. De asemenea, statul a înregistrat 1.982 de morți, 85 de decese au venit doar joi.

Între timp, orașul Mumbai a raportat joi 1.044 de cazuri proaspete, în timp ce trecutul său a trecut de 35.000 de cazuri pentru a ajunge la 35.485 de cazuri dintre care 24.507 au fost active. Orașul a raportat, de asemenea, joi 38 de decese, pentru a fi afectat la 1.135.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?