Situație incredibilă la o școală din București: Elevi cu dureri de ochi după ce au fost uitaţi în clasă cu lampa UV aprinsă

Redactor:
Alexandra Mortu
Situație incredibilă la o școală din București: Elevi cu dureri de ochi după ce au fost uitaţi în clasă cu lampa UV aprinsă
Pandemia de coronavirus atrage măsuri extreme în Galați. Ce se întâmplă cu școlile din municipiu. Prefectura a făcut anunțul

Elevii de la un liceu din București au acuzat dureri de ochi după ce au fost uitai în clasă cu lampa UV pornită timp de 3 ore în loc de 15 minute, durata optimă pentru dezinfectarea clasei.

Elevii dintr-o clasă de a VII-a de la Liceul Gheorghe Lazăr s-au plâns părinților că au dureri de ochi, senzații de usturime sau vedere în ceață după ce au fost lăsați într-o sală de clasă unde o lampă UV a fost pornită timp de 3 ore.

Ulterior, părinții acestora au discutat între ei pe grupul de Whatsapp, unde, în cele din urmă, diriginta elevilor a venit cu explicații în ceea ce privește incidentul din cauza căruia copiii au avut de suferit.

„Bună seara. Voiam să știu dacă și alți copii au experimentat simptome în urma expunerii de azi la lampa uv. A. (n.r. nume ascuns pentru protejarea identității persoanei) a avut toată ziua ochii umflați, roșii, mi a spus de câteva ori că vede în ceață și că are senzație de nisip în ochi. Nu îmi dau seama dacă trebuie să mă îngrijorez sau nu”, a scris un părinte pe grupul clasei de Whatsapp.

Însă acesta nu a fost singurul caz întrucât mai mulți părinți au anunțat că și copiii lor au avut simptome similare.

„V. are și el aceleași acuze. Medicul oftalmolog consultat de noi a recomandat spălături cu ser fiziologic, (…) Până mergeți la oftalmologie, cred că i-ar ajuta asta. Evident depinde cât de afectată este corneea, practic e o arsură de grad mic la nivelul corneei… Corneregel primiți la farmacie fără rețetă. Sănătate multă tuturor!”, a scris un alt părinte.

Ulterior, digirinta a explicat situația și le-a recomandat părinților să consulte împreună cu elevii un medic oftalmolog.

„Bună seara tuturor. Astăzi dimineața, dintr-o omisiune – de neacceptat – a celui care avea ca răspundere sa supravegheze lampa UV, aceasta a rămas deschisa după venirea copiilor. Aceasta, cum știți și d-voastră, se folosește in absenta cuiva în camera. În aceste condiții, copiii au avut de suferit. Personal, regret mai mult decât vă puteți imagina, acest incident. Rugămintea este să consultați și un oftalmolog si, în funcție de recomandarea acestuia, să aplicați tratamentul care se impune. Voi supraveghea personal folosirea lămpii in viitor. Ca și pe d-voastră, sănătatea și starea de bine a copiilor mă interesează în primul rand. Încă o dată, regret nespus cele întâmplate. Dacă aveți întrebări, vă stau la dispoziție. Toate cele bune și gânduri dragi copiilor”, i-a informat aceasta pe părinți.

Ulterior, aceasta a transmis reporterilor „A fost pur și simplu o eroare umană care a avut loc pe fondul stării de epuizare a femeilor de serviciu care nu au timp suficient ca să pună la punct toate clasele”, potrivit libertatea.ro.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
COMENTARIU Lelia Munteanu. Cum s-a ajuns în Israel de la peste 9.000 la sub 1.000...
Ursula von der Leyen: Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările UE ar putea începe în...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A MURIT! Este vorba despre o vedeta din trustul PRO TV
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Anunț pentru toți românii de la bloc cu centrale termice de apartament. Cum faci economie...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 29 octombrie. Mută și munții din...
Inchide