„Slumdog Millionaire”, marele câștigător al premiilor BAFTA – VIDEO

Slumdog Millionaire, marele câștigător al premiilor BAFTA - VIDEO
Filmul "Slumdog Millionaire" de Danny Boyle a câștigat șapte premii BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), inclusiv pentru cel mai bun film și pentru cel mai bun regizor.
Publicat: 15/02/2012, 16:29
Actualizat: 07/03/2012, 15:03

 

Filmul "Slumdog Millionaire" de Danny Boyle a câștigat șapte premii BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), inclusiv pentru cel mai bun film și pentru cel mai bun regizor, în cadrul unei ceremonii care a avut loc duminică seara la Londra, informează Variety.com.

Pelicula care relatează povestea unui tânăr analfabet dintr-un cartier sărac al Mumbai-ului, care ajunge milionar în urma unui concurs televizat, a mai câștigat premiile pentru muzică (A.R. Rahman), imagine (Anthony Dod Mantke), montaj (Chris Dickens), sunet (Glenn Freemantle, Resul Pookutty, Richard Pryke, Tom Sayers, Ian Tapp) și scenariu adaptat (Simon Beaufoy), ultimul premiu venind la numai o zi după distincția omonimă acordată de Sindicatul scenariștilor din America.

În total, "Slumdog Millionaire" a concurat alături de alte11 titluri, printre care s-a numărat "Strania poveste a lui Benjamin Button / The Curious Case of Benjamin Button" de David Fincher. Filmul lui Fincher, care îl are pe Brad Pitt în rol principal, a câștigat trei premii BAFTA, pentru machiaj și coafură (Jean Black, Colleen Callaghan), efecte speciale (Eric Barba, Craig Barron, Nathan Mcguinness, Edson Williams) și producție (Donald Graham Burt, Victor J. Zolfo).

Academia Britanică de Film i-a acordat, postum, lui Heath Ledger premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru prestația din "Cavalerul Negru / The Dark Knight", în timp ce distincția pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Mickey Rourke pentru "The Wrestler" de Darren Aronofski. Kate Winslet a primit un premiu BAFTA pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru "Cititorul / The Reader" de Stephen Daldry, în timp ce premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar i-a revenit lui Penelope Cruz, pentru "Vicky Christina Barcelona" de Woody Allen.

Premiul pentru cel mai bun scenariu original a revenit peliculei "In Bruges" (Martin Mcdonagh), premiul BAFTA pentru cel mai bun film într-o limbă străină a fost acordat producției "I’ve Loved You So Long" (Yves Marmion, Philippe Claudel), în timp ce "Man On Wire" a fost distins cu un premiu special al Academiei, iar Steve McQueen a primit premiul pentru cel mai bun debut, cu filmul "Hunger".

"Wall-E" de Andrew Stranton a primit premiul pentru cel mai bun film de animație, cel mai bun film de scurtmetraj a fost ales "September" de Stewart Le Maréchal și Esther May Campbell, cea mai bună animație de scurtmetraj a fost numită producția "Wallace And Gromit: A Matter of Loaf And Death" de Steve Pegram, Nick Park și Bob Baker, în timp ce "Ducesa / The Dutchess" a primit premiul pentru cele mai bune costume (Michael O’Connor).

Un premiu special al academiei a revenit regizorului Terry Gilliam. Printre vedetele prezente la ceremonia de la Londra s-au numărat Brad Pitt, Angelina Jolie și Kate Winslet.

Mediafax

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului