„Șmecherul cu BMW” care a ucis doi oameni, în timp ce fugea de polițiști, a fost condamnat. Câți ani va sta după gratii fiul bancherului român care a provocat accidentul de pe Calea Floreasca

„Șmecherul cu BMW care a ucis doi oameni, în timp ce fugea de polițiști, a fost condamnat. Câți ani va sta după gratii fiul bancherului român care a provocat accidentul de pe Calea Floreasca
Publicat: 05/12/2014, 21:01
Actualizat: 19/07/2015, 10:44

UPDATE Andrei Andronie s-a predat la Secția 2 Poliție, de unde va fi dus la penitenciar. Andronie urmează să stea o perioadă de 21 de zile în carantină, în urma căreia se va stabili penitenciarul în care își va ispăși pedeapsa și regimul de detenție.

Andrei Andronie, fiul bancherului Jean Andronie, a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru ucidere din culpă și trei ani pentru că a refuzat să se supună testelor pentru stabilirea alcoolemiei. Instanța a dispus ca la condamnarea cea mai grea să adauge un spor de pedeapsă de un an, Andrei Andronie urmând să execute șapte ani de închisoare. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Andronie a fost arestat.

Pedeapsa lui Andrei Andronie a fost astfel majorată de la cinci ani și șase luni, cât dispusese, în 4 aprilie, Judecătoria Sectorului 1.

În același dosar, Petruț George Barbu a fost condamnat la nouă luni de închisoare, tot pentru ucidere din culpă, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei, cu un termen de încercare de doi ani și nouă luni. Instanța a menținut astfel pedeapsa dispusă de Judecătoria Sectorului 1.

Andrei Andronie și George Barbu au fost obligați să plătească familiilor victimelor daune morale de 125.000 de euro, bani care vor fi achitați de doi asigurători. Suma a fost redusă de la 490.000 de euro, cât stabilise Judecătoria Sectorului 1 că trebuie să plătească cei doi părților civile din dosar.

Instanța a admis astfel acțiunile civile formulate de Corneliu Micu, Emilia Micu, Ianula Sofia Grama Micu, Luana Ramona Neamțu, Maitner Eugen Micu, Janina Ștefania Dincă, Marcela Nistor și George Ciprian Nistor și i-a obligat în solidar pe cei doi inculpați la plata unor daune materiale și morale, reținând culpa lui Andronie de 90 la sută la producerea accidentului și a lui Barbu de 10 la sută.

Instanța a obligat asigurătorii de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA și SC Astra Asigurare Reasigurare SA să plătească părților civile sumele la care au fost obligați asigurații acestora, Andrei Andronie și George Barbu, proporțional culpei reținute în sarcina fiecăruia.

Decizia de vineri a Curții de Apel București este definitivă, Andrei Andronie urmând să fie încarcerat.

În dimineața zilei de 5 noiembrie 2011, polițiștii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie, pe Calea Floreasca, care conducea un autoturism BMW, cu viteză foarte mare. Urmărit de polițiști, tânărul a lovit un alt autoturism, iar în urma impactul, mașina lui a fost proiectat într-un taxi oprit pe partea dreaptă a drumului, în care se pregătea să urce o tânără de 22 de ani.

Taximetristul și tânăra au murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite și transportate atunci la spital.

În 15 aprilie 2013, Andrei Traian Andronie a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dar și pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

Andrei Andronie a stat în arest din 6 noiembrie până în 6 decembrie 2011, când a fost eliberat în urma unei decizii a Tribunalului București.

Taximetristul Robert Ștefan Micu (32 de ani) care a murit în accident, era absolvent a două facultăți și se pregătea de nuntă, declarau rudele acestuia, după accident. Sora și unchiul acestuia au spus că acesta practica taximetria în timpul liber, în rest activând în cadrul unui ONG.

Andrei Andronie, care la data accidentului avea 20 de ani, studia la o universitate din străinătate și venise atunci în București pentru scurt timp.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația