Societatea Timișoara NU îi va retrage premiul lui Augustin Lazăr: „Sunt convinsă că orice discuție despre retragerea premiului este INUTILĂ „

Societatea Timișoara NU îi va retrage premiul lui Augustin Lazăr: „Sunt convinsă că orice discuție despre retragerea premiului este INUTILĂ
Publicat: 06/04/2019, 13:31

Vicepreședintele Societății Timișoara, Brândușa Armanca, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că nu îi va fi retras premiul „Speranța” procurorului general Augustin Lazăr, așa cum a solicitat Asociația 15 Noiembrie 1987 într-o scrisoare deschisă.

„Noi nu am primit nicio solicitare de acest fel, nu comunicăm cu alte organizații prin presă, deși suntem și noi jurnaliști. Sunt convinsă că orice discuție despre retragerea premiului este inutilă pentru că noi am premiat un om pentru atitudinea lui corectă și fermă în apărarea justiției. Acesta a fost criteriul cel mai important, el este îndeplinit și în ziua de astăzi”, a afirmat Brândușa Armanca.

De asemenea, vicepreședintele Societății Timișoara a precizat că nu participă la campanii împotriva unor persoane sau șefi de instituții.

„Nu participăm la campaniile Antenei 3 și ale lui Dan Voiculescu împotriva unor persoane sau șefi de instituții. Eu consider că este o campanie murdară de tip securistic, practicată în trecut de Dan Voiculescu în calitatea sa de om al Securității, care a fost transferată, iată, ca metodă în televiziunile sale. Nu vom participa, asta sunt sigură, la campaniile lui Voiculescu”, a adăugat Brândușa Armanca.

Asociația 15 Noiembrie 1987 a solicitat, sâmbătă, într-o scrisoare deschisă, Societății Timișoara să retragă premiul „Speranța” acordat procurorului general Augustin Lazăr, pe care-l acuză de poliție politică și îl cataloghează drept „un procuror de tip comunist, implicat în acțiuni represive”.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a primit pe 29 martie 2019 Premiul „Speranța” al Societății Timișoara pe anul 2018, în cadrul unei festivități ce a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”.

Societatea Timișoara premiază în fiecare an personalități, instituții și proiecte ale societății civile, pentru curaj și consecvență în avorsarea unor teme majore pentru societatea românească. Printre cei premiți se află și Ana Blandiana, căreia i-a fost decernat premiul în 1999.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase