Șofer român de TIR, erou în Franța! Cum i-a salvat viața unui coleg: „L-am găsit în cabină, cu centura în jurul gâtului” (VIDEO)

Șofer român de TIR, erou în Franța! Cum i-a salvat viața unui coleg: „L-am găsit în cabină, cu centura în jurul gâtului” (VIDEO)
Publicat: 20/10/2020, 10:53

Cătălin Firu, șofer român de TIR, i-a salvat viața unui camionagiu lituanian, pe o șosea din Franța. Acesta din urmă a adormit la volan, s-a răsturnat cu mastodontul pe marginea drumului, iar curajul și viteza de reacție a colegului român i-a salvat viața.

Actul de eroism s-a întâmplat zilele trecute, pe DN 151 din Franța, scrie observatornews.ro.

Cătălin Firu se afla în cursă, când un alt șofer de TIR, care mergea în fața lui, a ațipit la volan și s-a răsturnat cu camionul de mare tonaj!

Românul a oprit imediat circulația și a sărit în camion, pentru a vedea starea colegului lituanian.

Eroi in spatele volanului !

In fiecare zi vorbim despre eroi nevăzuti care prin faptele lor ridică la rang de cinste omul, omul care in secolul tehnologiei si al virusilor ucigași cu greu isi mai aduce aminte să simtă, să traiasca sau să iubeasca.Doctori, pompieri, conducători de oști sau politisti sunt pomeniti zilnic si ridicati la rang de erou pt merite, curaj sau voluntariat.Stiti că eroii nu au neaparat o meserie ??Nup, sunt oameni care intarzie sa isi uite partea umană asa cum o cere societatea actuala.Acum cateva zile colegul nostru, #Cătalin_Firu se afla in cursă pe un drumul national 151 din Franța, moment in care un alt coleg din fața lui ațipeste si pierde controlul volanului rasturnandu-se pe partea dreaptă.Cătalin opreste circulatia pe bandă blocand drumul cu camionul lui, sare din camion si se cocoață direct pe cabina rasturnată pt a vedea starea colegului, lituanian se pare.Citez :"L-am gasit in cabina cu centura in jurul gatului atarnand in ea cu propria greutate facandu-mi semne ca nu poate respira.I-am taiat-o cu un cutit.Am fost criticat ca nu eram echipat corespunzator,eram in papuci :))…dar eu conduc descult si sincer nu stiu cum m-am incaltat in papuci( subconstientul) ca oricum plecam si descult ca nu aveam nimic impotriva,important era timpul de reactie si nu echipamentul "Viteza de reactie a lui Cătalin a salvat viata lituanianului care se pare ca purta centura doar peste bazin si in momentul in care camionul s-a rasturnat, acesta s-a infăsurat in jurul gatului soferului, corpul atarnand spre partea in care se rasturnase camionul.Initial a fost impiedicat de ceilalti francezi sa intervină si rugat sa astepte interventia pompierilor, insa decizia lui de a taia cu cutitul centura care sugruma omul a fost una care probabil i-a salvat si viata, dupa spusele echipajului de la Jandarmerie care au ajuns primi la fața locului.Stiu, e doar un sofer de camion, nu e pompier, nu e doctor, nu e politist.Insa oamenii ca el pt mine sunt eroi !!Si pt colegul lituanian si pt ceilalti care au participat la incident, Cătalin ramane eroul, omul care schimbă soarta altor oameni in bine printr-o decizie de moment !!!Eroii nu au meserii sunt doar oamenii care nu au uitat cine sunt !!In presa de transport nu veți citi despre asemenea oameni pt ca trendul este să se arate cu degetul spre soferi si nici pe alte pagini ale unor "personalităti" din lumea noastra a soselelor pt ca le-ar stirbi din imaginea de "atotștiutori ".Chiar daca pe alocuri sunt neingrijiti, obositi, sau pe alocuri irascibili din cauza perioadelor lungi in care sunt plecati departe de cei dragi,acestia sunt soferii de camioane romani,oamenii care nu ezita să arate ca sunt oameni atunci cand situatia o impune !!#Firu_Cătălin te felicit !!Asemenea gesturi fac cinste oamenilor șoselelor !!Drumuri bune, dragilor !!Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți !!#omulșoselelor

Publicată de Ilie Matei-"Omul soselelor" pe Marţi, 13 octombrie 2020

Lituanianul, mai mult mort decât viu: „Atârna în centură!”

Românul l-a găsit pe coleg înfășurat în jurul gâtului cu centura de siguranță, „atârnând în ea cu propria greutate”.

Deși la început francezii de la fața locului l-au rugat să aștepte intervenția pompierilor, românul a tăiat centura cu un cuțit și l-a eliberat pe șofer, gest care i-a salvat viața omului, după spusele echipajului de Jandarmerie care a ajuns la fața locului.

Întâmplarea a fost povestită de cunoscutul șofer de TIR Ilie Matei, care este extrem de activ în social media.

Acesta a postat pe Facebook imagini de la intervenția excepțională a șoferului român Cătălin Firu, fără de care colegul lituanian ar fi riscat, cu siguranță, să moară în cabina TIR-ului răsturnat.

FOTO. Un român a salvat viața unui bărbat din UK, după ce locuința acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Desculț și dezbrăcat, tânărul a intervenit fără să stea pe gânduri

Remus Nicolae Lefter, un român în vârstă de 26 de ani, a reușit să salveze viața vecinului său din Marea Britanie, după ce locuința acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Desculț și dezbrăcat, băiatul nu a stat o clipă pe gânduri și a reușit să evite o posibilă tragedie.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult