• Publicat:
Știri

Șoferii români de TIR care vin din Italia, în carantină de coronavirus. Transportul rutier în Europa riscă să fie paralizat

Șoferii români de TIR care vin din Italia, în carantină de coronavirus. Transportul rutier în Europa riscă să fie paralizat

Șoferii români de TIR care sosesc din Italia intră în carantină de coronavirus și transportul rutier riscă să fie paralizat la nivel european, dacă virusul se răspândește rapid.

Peste 500 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în Italia, în două regiuni din nordul țării și 11 localități sunt complet închise și păzite de armată, într-una dintre ele fiind blocat și un conducător român de TIR, scrie observator.tv.

Transportatorii din Italia sunt afectați de lipsa șoferilor români care, după ce revin în România, sunt plasați în carantină, dacă au tranzitat zonele afectate de coronavirus.

„Din cauza restricțiilor impuse de Ministerul Sănătății din România, circulația regulată a camioanelor este compromisă”, a declarat şeful unei companii italiene de camioane.

„Șoferii care se întorc în România după ce au fost în Italia și / sau chiar au trecut prin zonele de risc (Lombardia și Veneto) sunt plasați în carantină. Datorită acestei prevederi, fluxul de vehicule este în prezent mai mic decât la jumătate”.

Inchide