Sondaj: Unul din patru români suferă de FRIG ÎN CASĂ, iar trei din patru SE ÎNGHESUIE în locuințe prea mici

Sondaj: Unul din patru români suferă de FRIG ÎN CASĂ, iar trei din patru SE ÎNGHESUIE în locuințe prea mici
Sondaj: Unul din patru români suferă de frig în casă, iar trei din patru se înghesuie în locuințe prea mici

„Casele românilor sunt tot mai afectate de trecerea anilor și de creșterea costurilor de întreținere. Astfel că, în cadrul populației urbane cu vârsta cuprinsă în intervalul 20-65 ani, cu venit stabil, 72% au cel puțin o urgență locativă”, a declarat Petre Datculescu, directorul general al IRSOP, la o conferință de prezentare a studiului citat de Mediafax.

Potrivit studiului, 59% din gospodării au mai mult de două urgențe locative, iar una din patru gospodării se confruntă cu problema spațiului insuficient și a frigului din interior.

„Una din cinci gospodării are probleme de etanșeitate sau necesită consolidare antiseismică. Între 12% și 16% din totalul gospodăriilor urbane au nevoie de înlocuiri sau reparații majore la diferitele categorii de instalații”, mai arată studiul citat.

În acest context, „finanțarea creșterii confortului locativ este o urgență pentru dezvoltarea și incluziunea socială, însă veniturile gospodăriilor sunt prea mici pentru a o acoperi”, menționează autorii studiului.

 

Inchide