Sorin Oprescu a ajuns la Spitalul Universitar București pentru a fi consultat de medici specialiști – UPDATE

Sorin Oprescu a ajuns la Spitalul Universitar București pentru a fi consultat de medici specialiști - UPDATE
Publicat: 26/09/2015, 17:07

Sorin Oprescu a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16.00, cu o dubă a poliției din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgență, la intrarea în unitatea medicală fiind însoțit de doi agenți.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sâmbătă, după ce l-a vizitat pe acesta în arest, că Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a i se face o serie de investigații.

„Va fi dus la spital pentru investigații. Ni s-a aprobat cererea. Asta vine ca urmare a stării de sănătate a domnului Oprescu, a concluziilor raportului celor de la Avocatul Poporului și desigur a solicitărilor repetate pe care apărarea le-a făcut în cursul urmăririi penale”, a declarat Alexandru Chiciu, la ieșirea din Arestul Central al Poliției Capitalei.

Apărătorul a mai precizat și situația în cazul clientului său s-a reglementat și în ceea ce privește regimul alimentar, Sorin Oprescu primind hrana necesară dietei sale.

Alexandru Chiciu a precizat că Sorin Oprescu i-a spus că „vreau să mă bat pentru sănătatea mea pentru că doresc să fiu și să mă bat de la egal la egal cu delatorii mei”.


Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sâmbătă, după ce l-a vizitat pe acesta în arest, că Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a fi consultat de un cardiolog.

„Va fi dus la spital pentru investigații. Ni s-a aprobat cererea „, a declarat Alexandru Chiciu, la ieșirea din Arestul Central al Poliției Capitalei.

Doi reprezentanți ai Avocatului Poporului, însoțiți un medic și un reprezentant al unei organizații non-guvernamentale, au fost joi la Arestul Central al Poliției Capitalei, după ce instituția s-a sesizat din oficiu cu privire la situația lui Sorin Oprescu. Aceștia au stat de vorbă cu Sorin Oprescu și cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica dacă au fost respectate dreptul la viață, la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății în cazul primarului suspendat al Capitalei.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Poliției Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, la Spitalul „Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigații medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în Arestul Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Avocații lui Sorin Oprescu au solicitat, marți, comisiei de la Arestul Central al Poliției Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgență București, de trei dintre medicii săi curanți, printre care profesor dr. Dragoș Vinereanu și profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă.

Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci când a fost dus din arest la Spitalul „Sfântul Ioan” persistă, iar familia acestuia și apărarea doresc și opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigațiile care i-au fost făcute în 21 septembrie, la spital, se pare că Sorin Oprescu ar fi făcut un „pseudo-infarct”, iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

În urma solicitării făcute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocații săi, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgență, a venit, vineri seară, la Arestul Central al Poliției Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu și judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel București, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menținut decizia din 6 septembrie a Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv și fiind suspendat din funcție, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern