Sorina Ionașc, de la Gândul, câștigătoare la Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști

Redactor:
Corina Vârlan
Redactorul Gândul Sorina Ionașc se află printre marii câștigători ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști.

Redactorul gândul Sorina Ionașc este unul dintre marii câștigători ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști. Ceilalți doi finaliști sunt reporterii Dumitrița Ciuvaga (Publika Tv) și Ina Guțu (Radio România Chișinău) din Republica Moldova.

Câștigătorii vor beneficia de un stagiu de pregătire la Bruxelles și de un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizații de presă europene.

FOTO: Lucian Tudose

De stagii de pregătire la Bruxelles vor beneficia și alți șapte jurnaliști din România și din Republica Moldova.

Ceremonia de anunțare a câștigătorilor a avut loc la București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene, în prezența șefei Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote.

Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști reprezintă un program, lansat în 2007, de încurajare și facilitare a pregătirii profesionale și se adresează jurnaliștilor care vor să capete o expertiză profesională în problematica europeană.

Acest program îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

FOTO: Lucian Tudose

Inchide