Soția bărbatului mort după o infecție respiratorie spune că medicii nu au luat în serios cazul: Trei zile ne-au plimbat între spitale

Soția bărbatului mort după o infecție respiratorie spune că medicii nu au luat în serios cazul: Trei zile ne-au plimbat între spitale
Publicat: 08/01/2014, 20:36
Actualizat: 29/03/2019, 17:32

Soția angajatului Aeroportului din Sibiu care a murit în urma unei infecții respiratorii spune că medicii „nu au luat în serios cazul”, dar nu intenționează să depună vreo plângere, pentru că nicio anchetă nu-i va „aduce soțul înapoi”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul de 38 de ani, angajat al Aeroportului din Sibiu, a murit, luni, în urma unei infecții respiratorii, iar soția sa, Adriana Stoia, care este asistentă medicală, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că medicii „nu au luat în serios cazul”, deși pacientul a fost internat și la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, și la Spitalul Județean Sibiu.

„Pur și simplu au neglijat, deci nu au luat în serios cazul. M-am dus cu el la Urgență (în cadrul Spitalului Județean Sibiu – n.r.), i s-a făcut radiografie, s-a văzut că plămânul este cu necroză până la jumătate, dar l-au diagnosticat cu aprindere la plămâni. M-au trimis la pneumologie (la Spitalul de Pneumoftiziologie – n.r.) cu el pentru internare. Acolo doctorul care l-a preluat a zis: «Da, are aprindere la plămâni». A doua zi, un alt medic m-a chemat în birou și mi-a spus: «Soțul dumneavoastră trebuie dus pe Terapie Intensivă că este mult mai grav». Doctorul care l-a internat nu a fost de acord”, a declarat Adriana Stoia.

Potrivit acesteia, în a treia zi de la internare, starea soțului său era din ce în ce mai rea, așa că a chemat Ambulanța și l-a transportat la Spitalul Județean, pentru a fi internat la Terapie Intensivă.

„Acolo ne-au ținut o noapte întreagă pe sala de Urgență jos, pentru că nu erau locuri pe Terapie Intensivă. A doua zi l-au internat pe Terapie Intensivă și, de atunci, tot felul de diagnostice”, a spus femeia.

Ea a precizat că soțul său a fost consultat și de medici de la Secția Boli Infecțioase, fiind suspectată o infectare cu virus gripal, însă ei, fiului său și soacrei sale nu li s-au prelevat niciun fel de analize, deși au stat tot timpul în preajma bolnavului.

Femeia a afirmat că soțul său nu a mai fost niciodată internat în spital, neavând niciun fel de afecțiuni medicale cunoscute.

Adriana Stoia a precizat că nu va depune nicio plângere, deoarece nicio anchetă nu-i va „aduce soțul înapoi”.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, că pacientul s-a prezentat la medicul de familie, în 27 decembrie 2013, cu simptome ale unei afecțiuni respiratorii.

În 1 ianuarie, el a fost internat în Spitalul de Pneumoftiziologie, iar în 4 ianuarie, transferat la Spitalul Județean Sibiu, decesul survenind luni.

Bărbatul decedat avea 38 de ani și lucra în turnul de control al Aeroportului din Sibiu, iar după moartea sa doi colegi ai săi au ajuns la spital, existând suspiciuni de gripă în cele trei cazuri.

Ulterior, Ministerul Sănătății a informat că angajatul Aeroportului Sibiu care a încetat din viață luni nu avea gripă, conform diagnosticului stabilit de medicii legiști, potrivit căruia decesul a fost cauzat de tromboembolie pulmonară și pneumonie acută interstițială, pe fondul altor afecțiuni.

Tot MS a anunțat că unul dintre cei doi angajați ai aeroportului din Sibiu care au fost internați după ce un coleg al lor a murit are virusul gripal AH3N2, potrivit rezultatelor testelor făcute la Institutul Cantacuzino, el fiind sub tratament, în stare stabilă, la Spitalul Județean Sibiu.

„Din cele două suspiciuni, a fost confirmat un singur caz de gripă umană, AH3N2, celălalt fiind infirmat. În prezent, starea persoanei contamitate cu virusul gripal uman este stabilizată și se află sub tratament specific în Spitalul Județean de Urgență din Sibiu”, informa Ministerul Sănătății (MS).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete