Soția medicului erou din Piatra Neamț: „Era îngrozit de ce a văzut acolo. A fost un carnagiu”

Soția medicului erou din Piatra Neamț: „Era îngrozit de ce a văzut acolo. A fost un carnagiu”
Soția medicului erou din Piatra Neamț: „Era îngrozit de ce a văzut acolo. A fost un carnagiu”
Publicat: 15/11/2020, 15:55

Soția medicului Cătălin Denciu a vorbit despre discuția cu acesta și groaza prin care a trecut eroul de la secția ATI COVID a spitalului din Piatra Neamț, care a sărit în flăcări pentru a salva pacienții.

Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară.

„Ceilalți ardeau, ardeau…”

Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medicla din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo.”, a povestit soția medicului erou, pentru Observator.

Medicii-eroi au acționat fără să se gândească la propria viață

Medicul Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care focul a izbucnit în secția ATI a SJU Neamț.

Cadrul medical nu a stat pe gânduri și a sărit să scoată pacienții intubați, conectați la aparatele de oxigen. A fost însă grav rănit și a ajuns în Belgia, cu o aeronavă militară.

Zece persoane și-au găsit sfârșitul în flăcările de la secția ATI a SJU Piatra Neamț, sâmbătă seară.

Nu doar medicul de gardă care a trecut prin foc ca să salveze pacienții a fost rănit, ci și alte trei cadre medicale.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult