Soția polițistului accidentat de un om de afaceri turc strânge bani pentru operație în Israel

Soția polițistului accidentat de un om de afaceri turc strânge bani pentru operație în Israel
Publicat: 18/08/2015, 18:18

Soția agentului șef Gheorghe Ionescu a anunțat, marți, după ce și-a vizitat soțul la spital, că acesta este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă și având nevoie de o intervenție chirurgicală pe care ar dori să o facă la un spital din Israel.

Femeia a precizat că a deschis două conturi bancare la BRD, unul pentru lei și unul pentru euro, pentru a strânge fondurile necesare pentru transferul soțului său la Spitalul Universitar Hadassah din Israel și achitarea tuturor facturilor care nu pot fi decontate de Ministerul Afacerilor Interne.

„Am decis să deschid un cont bancar pentru toți cei care vor să își exprime solidaritatea cu un om care, înainte de toate, și-a făcut datoria salvând în mod indirect alte vieți. Câți dintre noi poate și-ar fi plâns apropiații accidentați de șoferi băuți dacă el nu și-ar fi făcut meseria cu atâta pasiune? Așa cum îl cunosc mulți dintre voi, Dulăul, are nevoie de sprijinul și rugăciunile noastre acum mai mult decât oricând”, a declarat Cristina Ionescu, soția polițistului.

Ea a anunțat că cele două conturi sunt: RO98BRDE410SV41249044100 pentru lei și RO94BRDE410SV41249124100 pentru euro.

„Tot ce vreau este ca soțul meu să se facă bine. E tot ce mă interesează. Ministerul de Interne mă va ajuta, dar nu poate în totalitate. Mai sunt costuri suplimentare, iar eu nu am de unde să plătesc”, a explicat Cristina Ionescu.

Aceasta i-a mulțumit ministrului de Interne Gabriel Oprea, secretarului de stat Raed Arafat, liderului Sindicatului Național al Polițiștilor, Iulian Surugiu, și prietenilor pentru că se interesează zilnic de starea de sănătate a soțului ei.

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia polițistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat și l-a lovit. Polițistul a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri. Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

„Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenților de poliție, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. – lucrător de poliție în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliție a Municipiului București, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu și care la rându-i efectua semnale de oprire – a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanță de 350 de metri și aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanță de aproximativ 10 metri”, precizau procurorii Parchetului Tribunalului București.

Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului și a fost prins de polițiști în Pipera.

„După proiectarea lucrătorului de poliție, inculpatul Atas Abdullah și-a continuat deplasarea pe șoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecția șoseaua Pipera – șoseaua București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit spațiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuiește un imobil”, au mai arătat procurorii.

În urma accidentului, polițistul, în vârstă de 44 de ani, a fost grav rănit, fiind internat la Spitalul „Floreasca” din Capitală.

Potrivit medicilor, polițistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple și edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale și fractură sternală, contuzie pulmonară stângă și hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică și multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subțire, contuzie renală stângă și hematom retroperitoneal minim.

El a suferit multiple intervenții chirurgicale, fiindu-i montat și un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul București. După ce a fost arestat, Atas a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, unde a fost dus de la Spitalul Floreasca. Pe 7 august, cetățeanul turc a fost transferat în Arestul Poliției Capitalei.

Polițistul Gheorghe Ionescu este în continuare în stare gravă, în Secția de terapie intensivă a Spitalului de Urgență Floreasca. Acesta a suferit multiple intervenții chirurgicale, fiindu-i montat și un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
„S-a dezlănțuit iadul”. Pasagerii avionului care n-a mai ajuns la Singapore descriu coșmarul trăit. Imagini...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
DIETA-MINUNE a Nicoletei Luciu | Așa a slăbit rapid 35 de kilograme. Arată de milioane...
20 de judeţe intră de la 10.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vreme...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină până joi dimineață. Sunt vizate 20 de județe
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Împăratul CRUD care a ordonat ca SOȚIA să-i fie FIARTĂ de vie!
NOUL ORDIN de la Uniunea Europeană. Va fi OBLIGATORIU și în România
O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Răstunare de situației în cazul lui Vlad Pascu! Dosarul 2 Mai se reia de la...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Ceva ciudat se întâmplă cu „magnetocoada” Pământului
×