Soțul Alinei Bica, vizat de perchezițiile desfășurate în această dimineață în Făgăraș. Prejudiciul total este de 15.000.000 lei

Soțul Alinei Bica, vizat de perchezițiile desfășurate în această dimineață în Făgăraș. Prejudiciul total este de 15.000.000 lei
Publicat: 03/06/2015, 08:32

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT Brașov, cele zece percheziții au loc în municipiul Făgăraș, la firme importante din domeniul construcțiilor, într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală și constituire de grup infracțional organizat, unul dintre suspecți fiind soțul Alinei Bica, acuzat de evaziune fiscală.
Sursele citate au precizat că soțul Alinei Bica a fost luat de acasă de către procurorii DIICOT și este în drum spre sediul instituției, urmând să fie audiat.

În cursul zilei de miercuri, unsprezece persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT Brașov.

Conform acelorași surse, prejudiciul creat prin evaziune fiscală este de aproximativ șapte milioane de lei, iar prin spălare de bani de circa 3,4 milioane de lei, perchezițiile fiind făcute la trei firme importante din domeniul construcțiilor, din municipiul Făgăraș, pentru comiterea infracțiunilor fiind folosite două firme fantomă în Alba și una în Cluj.

Sursele judiciare citate au mai precizat că liderul grupării, Dan Vasile, apare în denunțul lui Ovidiu Tender de la DNA, potrivit căruia acesta ar fi luat, împreună cu soțul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC.

Potrivit acelorași surse, Bica are o firmă de afine și este suspectat că a scăzut și el facturi în sumă de 80.000 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase