Soțul brașovencei care și-a decapitat bebelușul vrea experimental reintegrarea acesteia în familie

Soțul brașovencei care și-a decapitat bebelușul vrea experimental reintegrarea acesteia în familie
Soțul femeii care și-a decapitat, în luna februarie, bebelușul de șase luni, a declarat, joi, că vrea să ceară instanței ca soția lui să fie reintegrată în familie, treptat, "măcar experiemental", sub supravegherea medicilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 12/11/2012, 15:18
Actualizat: 09/02/2019, 02:41

Monica Iudeanu s-a prezentat, joi, la Curtea de Apel Brașov, sub escortă a Poliției, la judecarea recursului față de decizia Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov care a decis internarea ei definitivă într-un spital de psihiatrie.

Femeia a solicitat să se întoarcă la ceilalți șase copii pe care îi are și le-a sșus judecătorilor că urmează tratamentul medicilor și că se simte bine. Ea a mai cerut să revină la Spitalul de Psihiatrie din Brașov, de la spitalul din orașul Ștei, județul Bihor, unde fusese transferată, așa cum stabilise instanța.

Judecătorii Curții de Apel Brașov au rămas în pronunțare în acest dosar.

Soțul femeii, Iosif Iudeanu, a declarat jurnaliștilor că a solicitat înlocuirea măsurii internării definitive cu tratamentul la domiciliu. El a mai spus că vrea să solicite judecătorilor să o lase să se integreze în familie, treptat, „măcar experimental, câteva ore pe zi”.

„Am cerut ca ea să fie trecută de la internarea definitivă la tratamentul ambulatoriu indus și să rămână sub controlul medical în funcție de cum hotărăsc medicii, cu posibilitatea vizitării familiei, cel puțin la început. M-am gândit, dar n-am avut ocazia să fac această cerere, să i se dea drumul acasă, măcar experimental câteva ore pe zi, o dată pe săptămână și să se urmărească, timp de un anumit timp, felul cum evoluează ea în familie. Până când instituțiile ajung la concluzia că revenirea ei în familie nu mai este un pericol pentru copii”, a spus Iosif Iudeanu.

El a precizat că în ultimele șapte luni a văzut că femeia regretă mult ce să-a întâmplat, că a văzut „dragostea neprefăcută care o arată față de copii” și că a înțeles urmările faptei asupra ei și asupra familiei.

„Dovada că a fost un om inconștient este că la momentul comiterii faptei nici măcar nu s-a gândit ce urmări va avea, nici că va fi arestată, nici că va fi despărțită de familie. Chiar în seara când a fost arestată ea a cerut polițiștilor să o lase acasă. Iar acum e foarte conștientă de responsabilitatea și urmările unei fapte de acest fel”, a spus soțul femeii.

Bărbatul a precizat că soția lui nu urma un tratament strict și specializat pe diagnosticul ei. „Mai lua diazepam, pastile de liniștire și de somn. Le-a avut prescrise dinainte, dar nu lua un tratament specific bolii”, a mai spus el.

Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a decis, în 4 septembrie, ca Monica Iudeanu să fie internată definitiv într-un spital de psihiatrie. În plus, instanța a hotărât să sesizeze Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului pentru ca toți ceilalți șase copii ai familiei Iudeanu să fie monitorizați pentru a se stabili dacă este necesară instituirea unor măsuri speciale de protecție a lor.

Decizia a fost însă atacată cu recurs, solicitând ca femeia să fie eliberată. Monica Iudeanu a fost inițial internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Brașov, fiind ulterior transferată la Spitalul de Psihiatrie din orașul Ștei, județul Bihor.

Rezultatul expertizei medico-legale efectuate la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din București a stabilit că, în momentul comiterii crimei, femeia nu avea discernământ.

În 25 februarie, Monica Iudeanu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav. Femeia este acuzată că și-a ucis bebelușul în 24 februarie, decapitându-l cu un satâr. Ea și-a motivat gestul în fața procurorilor invocând versete din Vechiul Testament și spunând că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu. După ce l-a tăiat în mai multe bucăți, l-a pus în pungi de plastic și l-a depozitat într-o cameră care era folosită ca depozit.

Monica Iudeanu, în vârstă de 27 de ani, le-a spus judecătorilor că bebelușul ei nu era un copil obișnuit, ci „o plăsmuire a spiritelor”, „un fel de creație făcută din vrăji” și că a auzit pe hol vocea lui Dumnezeu care i-a spus că vine Apocalipsa și i-a poruncit să omoare de îndată bebelușul, iar ea a executat ordinul. Femeia a mai spus că de mai multă vreme are senzația că o urmărea cineva și că vrea să îi facă rău soțului ei, iar faptul că a fost arestată este tot mâna celor care îi fac vrăji și care vor să o țină departe de familie. Ea a spus că noaptea aude cum soțul ei este bătut de cineva. Brașoveanca le-a cerut chiar judecătorilor să îi pedepsească pe cei care nu o lasă să doarmă și o violează.

Iosif și Monica Iudeanu mai au șase copii – cinci băieți și o fată, cu vârste între doi și nouă ani. Familia Iudeanu locuiște în Piața Sfatului nr. 13 din Brașov, într-o clădire formată din două corpuri – unul cu o cameră și bucătărie, iar celălalt compus din două camere și o bucătărie. Nici femeia, nici bărbatul nu au ocupație. Potrivit vecinilor, bărbatul mai lucrează cu ziua, însă nu are un venit constanț familia, care aparține cultului penticostal, trăind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....