Soțul cântăreței Sanda Ladoși rămâne în arest

Soțul cântăreței Sanda Ladoși rămâne în arest
Publicat: 14/10/2013, 12:12
Actualizat: 03/02/2019, 16:44

Curtea de Apel București a decis, luni, ca omul de afaceri Ștefan Tache, soțul cântăreței Sanda Ladoși, să fie cercetat în continuare în stare de arest, în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetări pentru o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro.

Instanța a respins ca nefondate și recursurile declarate de Cristian Anton, Marian Drăgan, Cristian Ilie, Alexandru Tache și Toader Voinea.

Judecătorii Curții de Apel București au menținut astfel decizia din 5 octombrie a Tribunalului București, care dispusese arestarea preventivă a celor șase inculpați.

Decizia Curții de Apel București este definitivă, astfel că omul de afaceri Ștefan Tache și ceilalți cinci inculpați rămân în continuare în arest.

Recursurile celor șase persoane arestare pentru evaziune fiscală de aproape patru milioane de euro s-au judecat vineri la Curtea de Apel București, instanța amânând pronunțarea pentru luni.

Ștefan Tache a declarat, vineri, în fața judecătorilor Curții de Apel București, că este grav bolnav și, fiind arestat, a fost nevoit să întrerupă tratamentul.

„De un an de zile stau prin spitale. Am fost diagnosticat cu cardiopatie ischemică, diabet zaharat și cancer la colon pentru care fac chimioterapie. Mi s-a pus acest diagnostic în ianuarie și am fost operat în martie, iar vineri (11 octombrie, n.r.) ar fi trebuit să îmi fac un nou set de analize pentru a mă opera a doua oară, în Austria. (…) Pentru că am fost arestat, am fost nevoit să întrerup tratamentul. În două, trei săptămâni s-ar putea să cedez”, a spus Tache.

Soțul Sandei Ladoși a precizat că este anchetat într-un alt dosar al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în care are interdicția de a părăsi țara, însă procurorii i-au permis să plece la tratament.

„Când a trebuit să plec la tratament în străinătate, cei de la DIICOT mi-au permis acest lucru, iar eu de fiecare dată m-am întors”, a subliniat Tache.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, în 3 octombrie, 56 de percheziții în București și județele Ilfov, Suceava, Călărași, Dâmbovița și Teleorman, la locuințele membrilor unui grup infracțional care ar fi produs o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, în urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

În urma perchezițiilor, la sediul DIICOT – Structura Centrală au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emițând ordonanțe de reținere pentru șase dintre acestea, printre care și soțul Sandei Ladoși, Ștefan Tache.

Procurorii DIICOT au cerut, în 4 octombrie, Tribunalului București arestarea preventivă a celor șase persoane reținute pentru evaziune fiscală. Instanța a admis în 5 octombrie propunerea procurorilor și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Anchetatorii au găsit la percheziții mărfuri tranzacționate ilegal, nouă puști de vânătoare și trei pistoale cu aer comprimat. Unele bunuri care aparțin suspecților și părților responsabile civilmente au fost puse sub sechestru asigurător.

În acest dosar, procurorii DIICOT – Structura Centrală cercetează 11 persoane suspectate că au constituit în București un grup de criminalitate organizată care, prin circuite financiare fictive derulate prin mai multe firme, a făcut achiziții intracomunitare de materiale de construcții.

Membrii grupului infracțional au vândut apoi materialele de construcții în România, dar au înregistrat operațiuni nereale în evidențele contabile ale unui număr de 18 societăți comerciale pe care le controlau, pentru a reduce valoarea reală a TVA, a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, o primă categorie de societăți a fost utilizată în calitate de client intracomunitar, pentru achizițiile intracomunitare de materiale de construcții, și respectiv de furnizor național.

O a doua categorie de societăți comerciale a fost folosită pentru crearea de circuite financiare fictive, respectiv derularea de operațiuni fictive pentru a evidenția în actele contabile ale societății care realizează achiziții intracomunitare cheltuieli nereale, diminuând astfel cuantumul TVA colectată.

O a treia categorie de societăți comerciale – adevărate „fabrici de facturi”, conform procurorilor – a fost utilizată pentru a emite facturi fictive care să permită societăților din primele două categorii să dispună transferul unor sume de bani în contul acestora, retrase ulterior în numerar de către membrii grupării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Aici se află cel mai frumos sat din lume. Un paradis căutat de mulți turiști
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete