Soțul femeii gravide care a murit din cauza Covid-19 este distrus: „Mai bine nu o duceam la spital, stătea la mine în brațe, știam de ea”

Redactor:
Dragos Tanase

Emilia Balea, din comuna Bârzava, județul Arad, avea 39 de ani și era însărcinată în luna a șaptea cu o fetiță. Mai avea o săptămână și intra în luna a opta, doar că a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Miercuri, femeia a fost Internată la Spitalul Județean din Arad, iar joi urma să fie transferată la Timișoara, dar pe drum a făcut stop cardio-respirator și a murit.

Bărbatul a povestit, vineri, pentru Libertatea, că soția era sănătoasă și că fusese cu ea la controale cu puțin timp în urmă.

„Acum trei săptămâni am fost la spital, am făcut toate analizele. Tot, tot, sânge, tot ce se face. Era sănătoasă și ea, și fetița. Am zis că dacă tot ne-a dat Dumnezeu darul ăsta să facem toate analizele”, a spus Vasile Balea, soțul femeii.

Doar că, în ultimele zile, Emilia începuse să aibă dureri pe partea stângă, la rinichi. Așa că a decis să o ducă la Spitalul de Urgență din Arad.

Apoi, bărbatul a vorbit cu soția sa la telefon, iar aceasta i-a spus că se simte bine, i-a făcut o perfuzie și că îi dă drumul acasă.

“Dar tot o ținut-o acolo. Miercuri pe la prânz, mi-a zis că nu mai poate să vorbească la telefon, că doar pe mesaje. Am zis bine, pe mesaje. Mi-o zis că nu-i mai dă drumul acasă, dar că vine mâine. Ea tot voia să vină acasă”, a afirmat el.

Apoi, la ora 21.00, avea să audă ultimele cuvinte din partea soției sale.

“La ora 9 seara mi-a zis că mă iubește, i-am zis că și noi. Ne-am spus «Noapte bună»”, a precizat Vasile Balea.

Apoi a urmat o perioadă în care nu a mai răspuns nimeni la telefon și s-a gândit la ce e mai rău.

“A doua zi am sunat întruna de la 8 la 11, nu mi-o răspuns nimeni. Și am simțit ceva, nu știu, aveam o stare. La 11 m-a sunat o doctoriță, nu mă întrebați numele, că nu îl mai știu. Nu mi-a zis că nu e bine. Să-mi zică: «Domnu Balea, nu e bine soția dumneavoastră!» Nimic. Am stat așteptând acasă, puteam să mor, să înviu, să mă ia dracu. Nimic.”

Seara, a primit un telefon care i-a tăiat răsuflarea. La început, Vasile nu a înțeles prea bine, crezând că femeia a pierdut sarcina.

“La 6 seara, m-a sunat cineva de la spital să-mi zică că e decedată. Eu nu am crezut că au murit amândouă. Am crezut că nu au putut salva fetița și mi-am spus că asta e, nu ne-o ajutat Dumnezeu, dar nu am crezut că or murit amândouă. Eu nu mai am cuvinte, am trimis-o sănătoasă pe poarta aia, mă tot uit la poartă. Trebuia să mă sune cineva…

„Mai bine nu o duceam la spital, poate cine știe, nu murea, stătea la mine în brațe, știam de ea”, își reproșează el.

“Înapoi nu poate să mi-o aducă nimeni. Pot să vină cu toate miliardele din lume. Poate cineva să mi-o aducă înapoi? Ce să fac, să dau spitalul în judecată? Ce aș mai putea să fac? Până luni nu se mai face nimic. “Dacă-mi fac figuri să nu mi-o dea să o înmormântez, îi bai! Nu să mi-o aducă acasă, ci la cimitir, să o înmormântez, să am și eu la cine să mă duc“, a mai spus bărbatul.

Cei doi se cunoșteau de trei ani, iar anul acesta, pe 1 iulie, aniversaseră doi ani de căsnicie.

O româncă însărcinată s-a infectat cu SARS-Cov-2 în Marea Britanie și a intrat în comă. Medicii au fost nevoiți să-i scoată de urgență copilul

O româncă stabilită la Londra a trăit o experiență de coșmar, în luna mai. Însărcinată în 33 de săptămâni, ea s-a infectat cu Sars-Cov-2, iar medicii au fost nevoiți să-i scoată de urgență copilul.

Femeia s-a aflat o săptămână, în comă. Ulterior a fost externată, și abia după aproape o lună de chin, și-a putut ține fetița în brațe.

De pe patul de spital, tânăra mamă a ținut un jurnal video, cu tot ce a pătimit în acea perioadă, pentru ca oamenii să nu mai ignore acest virus extrem de periculos.

O tânără de 19 ani însărcinată cu gemeni, infectată cu Covid-19, a murit imediat după ce a născut. Femeia a apucat să își vadă copiii, înainte de a-și pierde viața

Larissa Blanco, o tânără braziliancă de 19 ani, a murit din cauza coronavirusului, la câteva momente după ce a născut gemeni. Țara sa natală înregistrează peste 60.000 de decese din cauza Covid-19.

Femeia, care „visa” să devină mămică, a născut la un spital privat din Sao Paulo, la sfârșitul lunii trecute, doi gemeni pe nume Guilherme și Gustavo, dar a suferit o sângerare masivă care i-a provocat un stop cardiac, relatează Dailymail.co.uk.

FOTO: Facebook

Inchide