Specialitatea casei: MUSACA CU GÂNDACI într-un mall din Galați. Trei restaurante au fost închise

Specialitatea casei: MUSACA CU GÂNDACI într-un mall din Galați. Trei restaurante au fost închise
Publicat: 24/07/2018, 07:57

„Mâncați cu gândaci, domnule! Foarte frumos!” strigă clienta în timp ce privește gândacul ieșind din tava cu musaca. Femeia povestește că vânzătoarea nu părea deloc uimită în momentul apariției insectei și că la coadă se aflau copii, ceea ce i s-a părut foarte grav.

„Vanzatoarea a ramas mută !!! Mută… dar…nu era uimită… Am țipat la toți cei care stăteau la rând și au început și ei să țipe… Personalul, nu știu dacă are vreo vina… În schimb, patronul da! Plus ca erau și copii la rând… pentru acea musaca cu gândaci”.

„Am mâncat de câteva ori de acolo! Am o scârbă soră cu moartea! Și Sanepidul ce face?Din secunda 2 totul trebuia închis, blocat, cercetat, cu poliție, jandarmi și vreo 10 zile făcute investigații ! Dar in Romania, în Galați? Fără lege, fără speranță”, au scris utilizatorii în comentarii.

Potrivit clientei, cazul a fost semnalat la Sanepid. „A ajuns și la Sanepid, să vedem ce măsuri se iau, dacă nu sunt mână în mână. Și eu am mâncat acolo! Dar de acum nu mai mănânc la mall! Toți au gândaci, șoareci și șobolani! Gândacii sunt peste tot, acolo unde nu e curațenie și oridine. Apar infecții, microbi, ciuperci și lista continuă! Deci cred că toată partea de la etaj a mall-ului este INFECTĂ„, anunță femeia.

Filmarea a adunat zeci de mii de vizualizări și distribuiri.

În urma sesizării, inspectorii de la Protecția Consumatorului și cei de la Direcția de Sănătate Publică au venit în control și au închis restaurantul.

„În urma controlului efectuat de inspectorii sanitari de la Direcția de Sănătate Publică Galați s-a constatat prezența gândacilor. Astfel, a fost aplicată amendă contravențională și suspendarea activității până la remedierea celor constatate. Ultima dezinsecție a fost realizată pe 20 iulie, anul acesta”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu.

Reprezentanții restaurantului afirmă că se face dezinsecție lunar și sugerează că gândacii ar fi fost aduși de o persoană cu intenții rele.
„Cerem scuze clienților noștri, este o situație regretabilă. Am luat toate măsurile împreună cu inspectorii sanitari ca astfel de episoade să nu se mai repete în viitor. În prezent facem o nouă curățenie și dezinsecție în restaurant, astfel ca vizitatorii noștri să poată reveni cu încredere. Magazinul va fi închis. Se face dezinsecție și deratizare în mod permanent. Cel puțin o dată pe lună se face în tot mall-ul. Părerea mea personală este că a fost o intenție rea. Este o simplă părere, așa cred dar nu am cum să demonstrez așa ceva”, a declarat reprezentantul restaurantului, Gigi Bălan.
Intrigați de situație, inspectorii OPC au extins controalele la celelalte restaurante din mall și au avut o mare surpriză.
„S-au găsit abateri la 11 dintre cei 12 operatori economici verificați, urmând să se încheie documentele de constatare a contravenției prin care se vor aplica două avertismente și nouă amenzi în valoare totală de 37.000 lei. Se vor dispune trei măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentație publică (una s-a dispus deja) și oprirea definitivă a utilizării la prepararea mâncarurilor a 67 kg de alimente„, se arată într-un comunicat de presă al CJPC Galați.

În trei unități au fost găsiți gândaci în spațiile unde se prepară mâncarea, iar 67 kilograme de alimente (legume, fructe, sosuri, diverse sortimente de carne și preparate din carne, brânzeturi) au fost oprite definitiv de la utilizare, deoarece nu aveau etichete din care să reiasă termenul de valabilitate, ingredientele și denumirea produsului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu