• Publicat:
Știri

STARE de URGENȚĂ | Serviciile de ambulanță s-ar putea bloca în maximum două săptămâni”

STARE de URGENȚĂ | Serviciile de ambulanță s-ar putea bloca în maximum două săptămâni”
Serviciile de ambulanță s-ar putea bloca în două săptămâni / Foto: caracter ilustrativ

Conducerea Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România solicită Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, să asigure echipamentul necesar de protecție pentru Serviciile Publice de Ambulanță la nivelul necesarului.

În caz contrar, conducerea susține că activitiatea serviciilor de ambulanță se va bloca în maximum două săptămâni din cauza lipsei de echipamente și decimarea capacității de intervenție, atrag atenția sindicaliștii.

În prezent, trei angajați sunt depistați pozitiv cu Covid-19, iar 113 angajați din țară sunt izolați, în 22 de județe. Aproape jumătate sunt angajați în Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

„Pentru a păstra operativitatea în intervenții, solicităm de urgență în primă etapă testarea întregului personal din serviciile de ambulanță din județele care au angajați în izolare și, în etapa a doua, în toate Serviciile Publice de Ambulanță. Totodată, facem un apel la toate persoanele juridice și fizice care pot veni în ajutorul nostru cu materiale de curățenie, dezinfecție și echipamente de protecție specifice”, au mai precizat reprezentanții Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România.

Inchide