• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Statuia lui Lucian Blaga, vandalizată. Mesajele obscene scrise pe soclu. Galerie FOTO

Statuia lui Lucian Blaga, vandalizată. Mesajele obscene scrise pe soclu. Galerie FOTO

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeș, Nadia Mitrea, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că pe soclul statuii lui Lucian Blaga din Lancrăm au fost scrise în aceste zile cuvinte indecente.

Nadia Mitrea consideră că profanarea s-a produs în aceste zile, perioadă în care s-a desfășurat Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, fiind observată abia marți, când se împlinesc 122 de ani de la nașterea filozofului și poetului român.

„Astăzi (marți – n.r.) s-a observat pentru că în această dimineață a fost un eveniment la Lancrăm, la Casa Memorială „Lucian Blaga”, și o parte din personalitățile de acolo au trecut pe la statuie și atunci au observat. Statuia e departe de casa din Lancrăm. Am anunțat poliția, s-au deplasat la fața locului”, a spus Nadia Mitrea.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeș a mai declarat că la ora transmiterii acestei știri la fața locului se intervine pentru ștergerea înscrisurilor și cuvintelor jignitoare care au fost inscripționate.

Lucian Blaga, filozof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar, academician și diplomat român, s-a născut la 9 mai 1895, la Lancrăm, unde a copilărit până la vârsta de 14 ani.

Inchide