STENOGRAME în dosarul de EVAZIUNE. Fiul procurorului Nicolae, către omul de afaceri Rami Ghaziri: Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutați și pe mine

STENOGRAME în dosarul de EVAZIUNE. Fiul procurorului Nicolae, către omul de afaceri Rami Ghaziri: Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutați și pe mine
Publicat: 29/10/2013, 22:02
Actualizat: 06/06/2014, 19:20

„Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutați și pe mine” este mesajul timis de fiul procurorului Angela Nicolae, printr-un SMS, unuia dintre oamenii de afaceri care ar fi făcut parte din rețeaua evazionistă în domeniul alimentar, potrivit interceptărilor din dosar.

„Domnu Rami mama s-a descurcat. Se împrumută la o colegă. Ia este în Katani acum. Eu sunt singur acasă și nu mai am bani nici de mâncare și țigări. Eu pe dvs vă consider ca un tată vă roagă mama să-mi dați și mie niște bani până joia viitoare când vine vă rog din suflet să mă ajutați și pe mine. Eu aș putea să ne vedem dacă se poate astăzi, sau măine… Vă rog din suflet ajutați-mă și pe mine, nu mă lăsați. Aștept un răspuns de la dvs cât se poate de repede. Cu stimă și respect, domnu Rami”, i-a scris Daniel Nicolae omului de afaceri Rami Ghaziri(Foto), potrivit interceptărilor din dosarul de evaziune de peste 50 de milioane de euro.

Într-un alt mesaj de tip SMS, fiul procurorului Angela Nicolae, de la Parchetului General, îi cere lui Rami Ghaziri bani pentru a plăti ratele la bancă.

„Bună seara, domnu Rami. Sunt cu mama lângă mine și vă întreabă mâine când mia-ți spune să vin la dvs să vb ma întrebat și că vă roagă să o ajutați și pe ia cu ce ia-ți promis să plătească și ea cele 2 rate la bancă adică 50.000 de milioane vechi” este un alt mesaj trimis de Daniel Nicolae, la data de 30 iunie.

Mai mult, potrivit procurorilor, Angela Nicolae i-a cerut lui Ghaziri inclusiv bani pentru a acoperi cheltuielile de reparație a mașinii fiului său.

„În data de 25.07.2013 înv. Nicolae Angela Eugenia a pretins de la înv. Rami Ghaziri, tot prin intermediul înv. Nicolae Daniel sumele de 20.000 RON lunar și 3.000 RON, aceasta din urmă cu explicația achitării contravalorii unor reparații la autoturismul folosit de fiul său Nicolae Daniel”.

„Nicolae Daniel: Da, mama.

Angela Nicolae: Eu sunt într-o pauză, acuma, la ședința asta. Dă-i acuma lu” Emil telefon, dar în momentu” ăsta să-i dai telefon. Mă rog, el îmi spusese mie că voi ați cerut și aia și aia și aia… dă-i un telefon acuma, pentru că el zicea ca să te duci mâine la el, acolo la Crevedia. I-am spus că: domne, mașina e-n service, e nu știu ce. Dă-i acuma un telefon și vorbește cu el.

Nicolae Daniel: Da, bine, hai că acuma-i dau”, potrivit documentelor procurorilor anticorupție.

Conform sursei citate, Angela Nicolae l-a amenințat pe Ghaziri în momentul în care acesta nu a „onorat cu promptitudine” cererile procurorului.

„În unele cazuri, pe fondul refuzului învinuitului Rami Ghaziri de a onora cu promptitudine unele cereri vizând sume de bani adresate de învinuită direct și prin intermediul fiului ei, înv. Nicolae Daniel, înv. Nicolae Eugenia Angela i-a transmis cumpărătorului de influență mesaje explicite privind pericolul la care se expune, în situația în care nu ar mai beneficia de protecția oferită de ea în virtutea funcției deținute.

Angela Nicolae: Eu i-am trimis un mesaj în care am spus că este bătaie de joc, da? Faptu’ că vă… încă nu vorbiseși și astea și i-am spus ca să vă răspundă la telefon, pentru că nu se poate așa ceva, că cum își permite, că e bătaie de joc, înțelegi?

Daniel Nicolae: Da. Și am vorbit cu ….. da, i-am trimis câteva mesaje și după, dintre care i-am dat un mesaj urât, de amenințare, știi? I-am dat un mesaj foarte urât și asta, înțelegi? Și asta.

Angela Nicolae: Bun.

Daniel Nicolae: Acuma mergem și o luăm și pe alte căi, pentru că ăștia sunt niște măgari nenorociți…

Angela Nicolae: Da.

Daniel Nicolae: Care-și bat joc de noi. Adică nu se poate să stăm cu orele p-acolo, să-și bată joc de noi, să ne cheme p-acolo și noi să stăm ca fraierii, știi? Și asta…”, potrivit documentelor procurorilor.

Magistratul Angela Nicolae și fiul său urmează să afle dacă judecătorii instanței supreme vor admite cererea procurorilor anticorupție de arestare preventivă.

În acest dosar, procurorii mai cer și arestarea a altor 27 de persoane, respectiv a lui Ghaziri Rami, Moubarak Mahmoud Sleiman, Masri Mohamed Mahmoud, Antonio Laurențiu Burlacu, Răzvan Adrian Lungu, Vasile Corbu, Georgian Rădulescu, Georgeta Neagu, Camelia Sora, Petra Gherbezan, Florin Dănilă, Abdul Mousim al Zaid, Andrei Viorel Mardare, Sorin Cristian Ștefan, Traian Ilie, Zayed Husein, Ali A. Ali, El Khoury Elias, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Chraif Ali, Mihail Răzvan Țigănilă, El Khoury Chrbel, Adrian Sărăcuța, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed și Daher Orlando Emil.

Procurorul Angela Nicolae, șeful Biroului de Relații Internaționale și Programe, altele decât Phare, din Parchetul instanței supreme, și fiul acesteia, Daniel Nicolae, sunt acuzați de trafic de influență, respectiv complicitate la această faptă.

DNA o acuză pe Angela Nicolae că, în perioada 2012-2013, a pretins și primit de la învinuiți, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct și prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei și 5.000 lei.

De asemenea, DNA a început urmărire penală și față de alte 15 persoane, care sunt cercetate în stare de libertate. Printre acestea se numără senatorul PSD Niculae Bădălău, acuzat că ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenții la conducerea ANAF și pe lângă persoane din Prefectura Giurgiu și din conducerea APIA.

În acest dosar, procurorii DNA au făcut, luni, 160 de percheziții în București și județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița.

DNA a precizat că este vizată activitatea a peste 100 de firme românești și străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăți comerciale români și străini, avocați, contabili și angajați ai Ministerului Finanțelor Publice.

Rețeaua infracțională viza monopolizarea producției și desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism evazionist, potrivit procurorilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Un agent de securitate al lui Drake a fost împușcat la locuința rapperului. Ce se...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic: O nenorocire foarte mare
A murit un celebru actor din Game of Thrones. Nu s-a mai putut face nimic
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Primele imagini cu Florin Piersic, după ce a fost transferat la București cu un avion...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Universul ar putea fi plin de găuri negre care nu mor niciodată