STS, precizări de ultimă oră despre FEMEIA răpită de soțul ei și găsită de polițiști în portbagajul mașinii: ”Aceasta a fost salvată cu ajutorul tehnologiei HTML5”

STS, precizări de ultimă oră despre FEMEIA răpită de soțul ei și găsită de polițiști în portbagajul mașinii: ”Aceasta a fost salvată cu ajutorul tehnologiei HTML5”
STS, tehnologie de geolocalizare HTML5/Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 06/02/2023, 16:12
Actualizat: 06/02/2023, 16:31

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că femeia, care a fost răpită în această dimineață de soțul ei și găsită de polițiști în portbagajul mașinii pe un câmp din Sectorul 3, a fost reperată cu ajutorul tehnologiei de geolocalizare HTML5.

”O femeie răpită a fost salvată în această dimineață în București, cu ajutorul tehnologiei de 𝐠𝐞𝐨𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐇𝐓𝐌𝐋𝟓. Femeia, sechestrată în portbagajul unei mașini, a reușit să sune de două ori la 𝟏𝟏𝟐”, transmite STS.

În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situație conflictuală și a alertat imediat Poliția. Deși era foarte speriată, persoana a reușit totuși să ofere detalii relevante despre situația în care se afla. În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către Sistemul 112 coordonatele geografice ale poziției telefonului de pe care a sunat.

”Deoarece mașina în care era sechestrată se afla în mișcare, pe baza informațiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepționate și de către dispeceratul Poliției. Astfel, echipajele de intervenție au putut identifica zona și au reușit să ajungă în timp util la victimă.

Al doilea apel a fost efectuat chiar în momentul sosirii echipajelor de poliție. Femeia a anunțat că mașina în care se afla sechestrată a fost incendiată. Apelul a fost transferat imediat către ISU-SMURD, Ambulanță, Poliție și Jandarmerie”, mai transmite Serviciul de Telecomunicații Speciale pe Facebook.

𝐂𝐮𝐦 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐚 𝐇𝐓𝐌𝐋𝟓

Este o soluție de localizare dezvoltată de STS în anul 2018, disponibilă pentru smartphone-urile care au activate conexiunea la Internet și GPS-ul, fără să fie nevoie de instalarea unui soft sau unei aplicații.

”În situația în care sunați la numărul de urgență 112 și nu cunoașteți adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziției unde vă aflați și unde este nevoie de ajutor, în cazul în care dețineți un smartphone cu serviciile date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgență 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesați pentru obținerea poziției telefonului mobil și transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgență 112”, mai transmite STS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase