Studenta Carmen Bejan, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru omor, va naște în penitenciar. Curtea de Apel Timișoara i-a respins recursul

Studenta Carmen Bejan, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru omor,  va naște în penitenciar. Curtea de Apel Timișoara i-a respins recursul
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 14/05/2012, 15:38

Fosta studentă la Medicină Carmen Bejan, condamnată la închisoare pentru omor, va naște în penitenciar, după ce Curtea de Apel Timișoara i-a respins, luni, recursul față de o sentință a Tribunalului Arad, în penitenciar urmând să aibă loc, miercuri, și cununia civilă a tinerei cu tatăl copilului.

La Curtea de Apel Timișoara s-a judecat, luni, recursul înaintat de Carmen Bejan față de o decizie a Tribunalului Arad, instanță care i-a respins solicitarea de a naște în libertate și de a-și îngriji copilul pe o perioadă de un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Carmen Bejan a fost prezentă în fața instanței.

„Vă rog să țineți cont de cererea mea și să vă gândiți la viitorul copilului”, le-a spus ea magistraților.

La Curtea de Apel Timișoara a sosit și punctul de vedere solicitat de instanță Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) cu privire la existența condițiilor necesare pentru ca Bejan să nască în sistemul penitenciar.

În răspunsul ANP, se arată că există toate condițiile necesare în acest sens.

Ca urmare, magistrații Curții de Apel Timișoara au decis să respingă recursul făcut de Carmen Bejan ca nefondat.

Decizia instanței timișorene este definitivă.

Totodată, instanța a obligat-o pe Carmen Bejan la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 200 de lei, din care 100 de lei avocatului din oficiu.

Pe de altă parte, Carmen Bejan se va cununa civil, miercuri, cu fostul deținut Claudiu Șatran, tatăl copilului pe care condamnata urmează să îl nască.

Ceremonia va fi una restrânsă, conform familiei lui Bejan, și va avea loc în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranță Arad, unde va merge un ofițer de stare civilă, pentru că acolo își ispășește pedeapsa fosta studentă la Medicină.

Mama lui Carmen Bejan a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că familia nu a decis încă dacă va participa la ceremonie.

„Fata ne-a chemat, dar încă ne gândim dacă mergem. Va fi o ceremonie restrânsă, nu se pune problema de rochie de mireasă sau de alte pregătiri de nuntă”, a spus Emilia Bejan.

Întrebată de ce stă pe gânduri dacă să meargă la cununia fiicei, mama nu a răspuns, declarând din nou că familia urmează să ia o decizie.

La cununia care va avea loc în penitenciar pot participa doar părinții și frații mirilor.

Carmen Bejan a depus la Tribunalul Arad o cerere de întrerupere a executării pedepsei cu închisoarea, menționând că este însărcinată, fără a preciza însă în câte luni.

În 30 ianuarie, judecătorii Tribunalului Arad au respins cererea fostei studente la Medicină, decizia fiind atacată cu recurs, care a fost judecat de Curtea de Apel Timișoara.

Potrivit unor surse din Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad, Carmen Bejan a avut două întâlniri intime cu un alt deținut, Claudiu Șatran, care avea o condamnare pentru trafic de droguri. Sursele afirmau că relația dintre cei doi ar fi pornit la insistențele bărbatului, în vârstă de 35 de ani, care i-ar fi trimis fostei studente la Medicină mai multe scrisori. Într-una dintre scrisori, deținutul i-ar fi propus tinerei să rămână însărcinată cu el, pentru că astfel ar putea obține o întrerupere a pedepsei pentru a naște în libertate. Carmen Bejan ar fi acceptat în cele din urmă și a solicitat conducerii penitenciarului dreptul la întâlniri intime, prima consumându-se în luna august 2011, când ar fi rămas gravidă.

Soția bărbatului ucis la Timișoara de fosta studentă la Medicină Carmen Bejan vrea să ia în îngrijire copilul pe care îl va naște tânăra aflată în arest, în timp ce familia din Ineu a tinerei se opune și afirma că tatăl copilului își va asuma rolul de părinte.

Tatăl copilului, Claudiu Șatran, a fost eliberat condiționat, în 27 martie, după ce instanța Judecătoriei Arad a decis că acesta a îndeplinit toate condițiile legale. El a executat aproximativ zece ani din pedeapsa de 15 ani de detenție pentru trafic internațional de droguri și consum de droguri.

Atunci, Claudiu Șatran declara că se va căsători cu Carmen Bejan în 11 aprilie și că va crește el copilul care se va naște, fiind vorba de o fetiță pe care cuplul o va numi Alisa Carmen.

„Evident, copilul va rămâne la noi. În data de 11 aprilie ne căsătorim (…) O să o vizitez cât mai des posibil (pe Carmen – n.r.) pentru că e logodnica mea. Suntem logodiți de un an și jumătate. E viitoarea mea soție. Nu o las. Fetița se va numi Șatran Alisa Carmen”, declara Claudiu Șatran.

El spunea că logodnica sa suportă greu detenția, în condițiile în care este însărcinată. „E foarte greu pentru Carmen, ca pentru orice femeie însărcinată. Deși conducerea Penitenciarului face tot posibilul ca să fie bine, e foarte greu pentru ea. Are pofte. Sunt multe alimente pe care nu le poți primi la vizită. Cumpărături la magazin poți să faci o dată pe săptămână, joi. Dacă luni are poftă pe ceva, nu are cum să-și cumpere”, spunea bărbatul.

Carmen Bejan ar fi transmis familiei, la ultima vizită în penitenciar, că ar urma să nască în luna mai și că speră să obțină până atunci o decizie favorabilă din partea judecătorilor.

În vara anului 2009, cadavrul tranșat al unui bărbat a fost găsit într-o mașină aflată în fața unui cămin studențesc din Timișoara.

Sergiu Florea și Carmen Bejan, pe atunci în vârstă de 20 de ani, și studenți la Universitatea de Medicină din Timișoara, au fost arestați în 2 august 2009.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzația de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. În urma audierilor, încadrarea juridică pentru studenta arestată a fost schimbată în omor. Totodată, cei doi au fost supuși unei expertize psihologice la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, care să ateste dacă au avut sau nu discernământ în momentul în care au comis crima.

Sergiu Florea și Carmen Bejan au fost trimiși în judecată, în luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav și profanare de morminte, ultima încadrare făcând referire la faptul că cei doi l-au tranșat pe bărbatul pe care l-au ucis. Tribunalul Timiș a prelungit apoi mandatele de arestare în cazul celor doi.

Totodată, Florea a fost transferat din arestul Poliției Timiș la Penitenciarul din Timișoara, iar Carmen Bejan a fost transferată la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad.

În mai 2010, cei doi tineri au fost condamnați de Tribunalul Timiș la câte 16 ani de închisoare cu executare, sentința fiind atacată cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara.

În 20 ianuarie 2011, Curtea de Apel Timișoara i-a condamnat pe Carmen Bejan și Sergiu Florea la 20 de ani de închisoare cu executare. Totodată, instanța i-a obligat pe aceștia să plătească familiei victimei despăgubiri materiale de 20.000 de euro. Decizia a fost însă atacată.

În iunie 2011, instanța supremă i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan și Sergiu Florea la 20 de ani de închisoare cu executare. Atunci, instanța supremă a respins recursurile celor doi studenți, astfel că aceștia au rămas cu condamnarea primită la Curtea de Apel Timișoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...