Studenții de la medicină, chemați să se lupte cu COVID-ul! Câte 2.500 de lei pentru 3.000 de voluntari, plus cazare și masă gratuite

Studenții de la medicină, chemați să se lupte cu COVID-ul! Câte 2.500 de lei pentru 3.000 de voluntari, plus cazare și masă gratuite
Studenții de la medicină, chemați să se lupte cu COVID-ul! Câte 2.500 de lei pentru 3.000 de voluntari, plus cazare și masă gratuite / Foto caracter ilustrativ: Pexels.com
Publicat: 13/11/2020, 07:20

Raed Arafat a prezentat, joi seara, o decizie a Guvernului, prin care lupta cu pandemia va fi dusă și de studenții de la medicină, chemați ca voluntari. Ei vor fi premiați lunar cu câte 2.500 de lei fiecare.

„120 ore de activitate pe lună / La finalul lunii, 2.500 de lei”

„Ordonanţa prevede acordarea dreptului de liberă practică, temporar, medicilor absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire în rezidenţiat, pe durata situaţiei cu care ne confruntăm cu SARS-COV-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale şi să asiste în secţiile în care sunt îngrijiţi pacienţii care suferă de COVID 19.

În colaborare cu rectorii universităţilor care pregătesc studenţi în medicină şi studenţi în asistenţă medicală generală, deci asistenţi cu studii superioare, astfel încât să se organizeze un program de voluntariat, unde studenţii pot participa la procesul de îngrijire a bolnavilor, pe bază de recrutare ca voluntar, unde vor fi repartizaţi şi vor semna contracte de voluntariat cu ISU din judeţele unde vor fi repartizaţi şi vor lucra în unităţile sanitare din judeţele respective sub coordonarea unei persoane desemnate.

La fiecare lună se aşteaptă o activitate de 120 de ore, iar la finalul lunii studentul va primi un premiu de 2.500 de lei, plus cei care vor fi în alte localităţi decât centrele universitare unde studiază sau localităţile de domiciliu sau reşedinţă vor primi o diurnă plus cazarea şi masă gratuite din partea autorităţilor.

„Țintim recrutarea a 3.000 de voluntari”

Sunt măsuri extrem de importante pentru noi, astfel încât să creştem capacitatea sistemului. Studenţii vor ajuta ca personal mediu. Vor lucra alături de asistenţi şi medici şi ţintim în prima fază, dintr-o pepinieră de 20.000 de posibili voluntari, ţintim recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari, în primă fază.”

Medicii rezidenți, angajați temporar, fără concurs! Anunțul lui Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a dezbătut problema grea a lipsei personalului medical în spitale, în plină pandemie și a spus că Guvernul va emite o ordonanță de urgență prin care medicii rezidenți vor fi angajați temporar, iar apoi vor putea fi transferați pe posturile vacante fără concurs.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase