„Surpriza” pregătită de Primăria din Arad pentru cei care fac picnic în pădurea de la marginea orașului

Publicat: 01/05/2017, 03:12
Actualizat: 29/03/2019, 10:49

Pădurea Ceala este locul preferat de picnic al arădenilor. Pentru a păstra curățenia, administratorii au instalat camere video cu ajutorul cărora îi pot descoperi pe cei care iau masa în pădure și lasă gunoaie în urmă. Poliția Locală Arad a identificat deja mai multe persoane care vor fi sancționate.

Chiar înainte de deschiderea sezonului estival au existat persoane care au cumpărat mâncare de la fast-food, au venit să mănânce în pădure și au lăsat gunoaiele în urma lor. Aceștia au fost suprinși de camerele video, iar conducerea Parcului a sesizat poliția pentru a-i amenda.

„În Pădurea Ceala vin foarte mulți vizitatori, mai ales în sezonul estival. Din păcate, unii dintre ei lasă în urma lor destul de multe gunoaie și noi am fost nevoiți să amplasăm camere de luat vederi. Este destul de supărător să vii la pădure pentru relaxare și să vezi gunoaie pe marginea drumului sau lângă locurile de picnic amenajate de către administrația Parcului. Trebuie neaparat să scăpăm de problema asta și credem că amplasarea de camere de supraveghere reprezintă soluția cea mai bună”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Parcului Natural Lunca Mureșului, Paul Hac.

Deocamdată, au fost amplasate două camere video, dar conducerea Parcului dorește să obțină fonduri europene pentru a extinde sistemul în toată pădurea. Investiția se va ridica la 30.000 euro.

În pădure există amenajate, de către administrația Parcului Natural Lunca Mureșului, șase locuri de picnic cu grătare și locuri pentru aruncat deșeurile.

„Îi rugăm pe cei care vin în pădure să respecte indicatoarele amplasate de către administrația Parcului, respectiv să nu depoziteze deșeuri la întâmplare și să nu facă vetre de foc la întâmplare, pentru că amenzile sunt foarte mari. Să sperăm că nu va fi cazul, dar dacă va fi, se vor aplica sancțiuni. Vizitatorii care nu vor prinde un loc la grătarele zidite de noi pot folosi în continuare grătărle pe picior cu ladă, care să nu necesite amplasarea focului pe sol. Bineînțeles că jarul rezultat trebuie îndepărat din pădure,” a mai spus Hac.

În pădurea Ceala patrulează, în minivacanța de 1 mai, echipe mixte formate din jandarmi din Arad și rangerii Parcului, iar amenzile pentru gunoaie sau focurile făcute direct pe pământ ajung la câteva mii de lei.