• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

UPDATE | Un al doilea caz de infectare cu coronavirus la Jandarmeria București

UPDATE | Un al doilea caz de infectare cu coronavirus la Jandarmeria București
Ce amenzi se dau de la 1 aprilie

Doi angajați din cadrul Jandarmeriei București au fost depistați  pozitiv cu coronavirus.

Un alt angajat al Jandarmeriei Române are coronavirus

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB) a fost informată joi, 26 martie, asupra faptului că un al doilea angajat al instituției a fost confirmat pozitiv cu COVID – 19.

În urma verificărilor efectuate, jandarmul respectiv a contactat virusul în cadrul familial, de la o rudă.

Încă de la momentul în care jandarmul a fost considerat suspect de contactarea virusului, s-au dispus toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, citat de Realitatea Plus.

Acesta a raportat imediat superiorilor săi, iar la nivelul unității au fost luate, de urgență, toate măsurile necesare referitoare la izolarea lui și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice.

„Referitor la primul caz al unui angajat al DGJMB confirmat pozitiv, precizăm că subofițerul a raportat cu celeritate posibila contactare a virusului, încă din primul moment în care a luat cunoștință de acest lucru. Având în vedere faptul că în spațiul public au fost lansate acuzații la adresa sa, conducerea instituției a decis să informeze unitatea de parchet competentă, pentru lămurirea tuturor aspectelor”, se mai arată în comunicat.

Știrea inițială:

Potrivit surselor Antena 3, bărbatul nu le-ar fi spus colegilor că a intrat în contact cu mama sa care s-a întors din Spania.

Jandarmul nici nu se autoizolase și a mers liniștit la serviciu printre ceilalți colegi.

Inchide