Sute de oameni la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistrița, unde Primăria le-a „servit” folclor

Sute de oameni la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistrița, unde Primăria le-a servit folclor
Publicat: 29/04/2012, 20:42
Actualizat: 17/05/2013, 06:57

Sute de persoane au ieșit, duminică, la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistrița, singurul loc autorizat din oraș pentru astfel de activități, toate mesele fiind ocupate încă de la primele ore ale dimineții, așa încât întârziații au fost obligați a se mulțumi cu masa servită pe pătură.

Pădurea Schullerwald se află la marginea orașului Bistrița, aproape de zona industrială, iar duminică, zi în care Primăria a anunțat că va oferi un spectacol folcloric în cinstea Zilei Muncii, aproape toate locurile la mese au fost ocupate de la primele ore ale dimineții, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Noi am venit de dimineață, fiindcă știam că va fi aglomerație. Am venit să găsim un grătar liber pe care să prăjim cârnați și carne și să găsim o masă să putem sta ca oamenii. Am venit cu copiii, cu nepoții. Ne bucurăm că putem ieși la iarbă verde împreună după o iarnă atât de lungă”, a declarat Nicolae Pop, un localnic ieșit la picnic.

El a spus că este foarte bine că există o lege a picnicului, doar că locurile autorizate, precum Pădurea Schullerwald, ar trebui să aibă mai multe tomberoane, o sursă de apă, mai multe mese și grătare.

„E păcat să rămână în urma noastră PET-uri și alte mizerii. Ar trebui mai multe tomberoane, să fie mai mulți copaci, să avem umbră că e foarte cald. E bine și așa cum e, dar ne-ar plăcea să fie și mai bine”, a spus Pop.

Un alt bistrițean, Claudiu Moldovan, a venit cu prietenii la iarbă verde. Grupul a fost matinal și a găsit un loc umbros în care și-a stabilit „cartierul general”. În câteva minute, masa din trunchi de copac s-a umplut cu carne, legume, brânză, sucuri și bere.

„E frumos aici, în Schullerwald, dar nu e loc destul să încapă și cei care vin mai târziu. Ar trebui și în alte părți, pe lângă râuri, să se amenajeze spații de ieșit la iarbă verde, dar niciunul nu este ca Pădurea Schulerwald. Noi sărbătorim 1 Mai astăzi, duminica, fiindcă vom lucra luni și marți. Lumea spune că suntem săraci, dar toți găsesc resurse să facă un grătar, să bea o bere”, a spus Claudiu Moldovan.

El crede este foarte bine ca oamenii care ies la picnic să aibă la îndemână grătare fixe, montate în locuri special amenajate, ca să nu fie obligați să le aducă de acasă, dar și apă curentă și toalete.

„Eu cred că aceste dotări sunt foarte bune. Cred că Legea picnicului e bună. Atât timp cât este un loc special amenajat și sunt anumite condiții, e bine, ca să întreținem spațiile. Problema e cu gunoaiele care rămân în urma celor care nu văd coșurile de gunoi”, a declarat el.

În jurul orei 12.00, nu puteai arunca un ac în Pădurea Schullerwald, așa încât întârziații au fost nemulțumiți fiindcă a trebuit să își aștepte rândul la grătar și să stea pe pături.

„Nu mi-am putut imagina că nu găsim locuri la ora asta. La ce oră au venit restul de nicio masă nu e liberă? E bine că avem un loc autorizat, dar e rău că nu încăpem și toți vrem să mâncăm un grătar și să bem o bere”, a declarat Ana Măierean.

La ora 14.00, în Pădurea Schullerwald a sosit și primarul Ovidiu Crețu (PSD), candidat la un nou mandat. El le-a explicat celor prezenți că municipalitatea a devansat manifestările de 1 Mai fiindcă nu toți angajații din mediul privat sunt liberi marți. Primarul i-a felicitat pe toți cei care muncesc și le-a spus că este ultima dată când Pădurea Schullerwald se prezintă în felul acesta.

„La anul, când veți veni de 1 Mai la picnic, veți găsi o pădure complet schimbată. Investim în ea un milion de euro, bani europeni, vom face terenuri de sport, piste de biciclete, nu o veți mai recunoaște”, a spus Crețu.

Imediat după aceea, pe scena în aer liber au urcat ansambluri folclorice care au cântat și au prezentat dansuri populare.

Sâmbătă, Primăria Bistrița a organizat manifestări de Ziua Tineretului, care s-au încheiat cu un concert susținut de Aminda & Hazard și Trupa Veche, la care au asistat sute de tineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului