Sute de oameni sunt evacuați la Pechea, județul Galați, unde se așteaptă o nouă viitură

Sute de oameni sunt evacuați la Pechea, județul Galați, unde se așteaptă o nouă viitură
Publicat: 13/09/2013, 12:52
Actualizat: 31/07/2014, 14:10

Inundațiile au făcut ravagii în Moldova, una dintre cele mai afectate zone fiind satul Pechea, județul Galați, unde, potrivit unui raport al Prefecturii, citat de Digi 24, nouă persoane au murit. Sute de locuitori au început să fie evacuați vineri după ce un dig de protecție s-a rupt din cauza ploilor abundente.

Situația de criză i-a făcut pe cei mai mulți dintre localnici să se refugieze în căminele culturale, în biserici, în sălile de sport și la rude, peste 150 de gospodării fiind inundate.

Chiar și pentru ziua de vineri hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu, una dintre cele mai expuse localități fiind chiar Pechea.

Autoritățile locale au stabilit o ședință de urgență la Prefectura Galați, pentru a încerca să prevină noile pericole în urma avertismentelor meteorologice și hidrologice.

O altă localitate foarte afectată este și Valea Mărului, județul Galați, unde 400 de oameni au fost evacuați în cursul nopții.

2.400 de persoane evacuate în 48 de ore

Peste 2.400 de persoane din județul Galați au fost evacuate din locuințe, în ultimele 48 de ore, în urma inundațiilor, în timp ce aproximativ 1.400 de case au fost afectate de ape, potrivit unui bilanț provizoriu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați a prezentat, vineri, un bilanț provizoriu al pagubelor produse de inundații în ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localități.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, datele centralizate până acum arată că 2.434 de persoane au fost evacuate din locuințe din cauza inundațiilor.

De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuințe au fost distruse complet.
Totodată, 140 de persoane au fost salvate de la înec.

Nouă persoane și-au pierdut viața după ce au fost luate de viituri, în noapea de miercuri spre joi, în județul Galați, în timp ce peste 700 de case din 17 localități din județ au fost inundate, iar 519 persoane au fost evacuate din calea apelor.
Joi noapte, alte 400 de persoane din județul Galați au fost evacuate din locuințe, în urma unei noi viituri. De asemenea, vineri dimineață, localnicii din patru comune din județul Galați au fost evacuați întrucât este așteptată o nouă viitură.

Surse guvernamentale au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că premierul Victor Ponta va ajunge în jurul orei 14.30, la Prefectura Galați.
Județul Galați va fi, de vineri, ora 21.00, până sâmbătă, ora 10.00, sub cod portocaliu de ploi.

Tudor Neacsu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase