Sute de vile construite de gangsteri cu bani din SCLAVIA COPIILOR trimiși la cerșit în Marea Britanie. Cazul Țăndărei, în atenția The Sun

Sute de vile construite de gangsteri cu bani din SCLAVIA COPIILOR trimiși la cerșit în Marea Britanie. Cazul Țăndărei, în atenția The Sun
Publicat: 23/02/2019, 18:13

Peste 300 de vile au fost ridicate în localitatea Țăndărei cu bani proveniți de la sute de copii trimiși la cerșit sau furat pe străzile din Marea Britanie, fiind vorba despre minori exploatați de bande de romi, potrivit anchetei The Sun. Jurnaliștii britanici scriu că fiecare copil obținea astfel 100.000 de lire sterline anual, adică 24 de milioane de lire sterline pentru întreaga rețea.

Ancheta scoate la iveală că actele minorilor exploatați sunt folosite pentru a obține beneficii sociale din taxele plătite de contribuabilii britanici.

Coșmarul copiilor exploatați de gangsteri părea să ia sfârșit în 2010,ca urmare a unei operațiuni în care au fost implicați 300 de polițiști din Scotland Yard, din România și Europol, operațiune care a dus la arestarea a 26 de lideri ai rețelei. Membrii bandei, care aveau porecle cum ar fi „Milionarul”, „Aghiotantul”, „Regele țiganilor” și „Generalul”, au fost reținuți și le-au fost confiscate bunurile, inclusiv șase case și 13 mașini scumpe și se părea că activitățile lor urmau să ia sfârșit.

Publicația relatează că, în pofida dovezilor, săptămâna trecută, procesul împotriva lor a fost clasat, printre șoapte de corupție și de intimidare, iar 181 de copii traficați sunt în continuare dispăruți.

Polițistul englez Bernie Gravett – între timp pensionat – care a condus ancheta din Marea Britanie și România, a declarat pentru Sun Online că este „devastat” de această mișcare, spunând că echipa lui obținuse dovezi solide.

Procesul în care au fost judecate 25 de persoane, majoritatea din Țăndărei, județul Ialomița, a fost înmormântat, marți, de Justiția din România. Inspecția Judiciară promite o anchetă la Tribunalul Harghita, unde judecătorii au amânat de 53 de ori judecarea dosarului, astfel încât – după 9 ani de tergiversări – faptele s-au prescris.

Magistrații au admis schimbarea încadrării juridice a faptelor din „constituire a unui grup de criminalitate organizată”, faptă prevăzută de Legea nr. 39/2003, privind prevenirea și combaterea criminalității organizate, în „constituirea unui grup infracțional organizat”, faptă prevăzută de art. 367 din Codul Penal.

Dacă în primul caz fapta se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani, în cazul al doilea pedepsa este cuprinsă între 1 și 5 ani. Cele 25 de persoane au fost acuzate de trafic de minori, spălare de bani și constituire a unui grup de criminalitate organizată, iar unii dintre ei și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În plus, instanța a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor inculpaților.

Doar la Tribunalul Harghita, unde a ajuns în februarie 2013, dosarul a avut 53 de termene.

Cazul a făcut mare vâlvă în 2010, când peste 160 de copii de etnie romă duși la cerșit în Marea Britanie au fost identificați de autoritățile judiciare române și britanice, care au semnat un acord pentru constituirea unei echipe comune de investigații pentru capturarea traficanților, această acțiune derulându-se la Țăndărei.

În cadrul Operațiunii Golf au fost efectuate zeci de percheziții domiciliare, la care au participat și ofițeri din cadrul Metropolitan Police și specialiști Europol.

Ancheta a stabilit că membrii grupării infracționale organizate recrutau minori de etnie romă, pe care îi treceau fraudulos frontiera spre Marea Britanie, unde îi exploatau, obligându-i să cerșească sau să comită infracțiuni stradale.

Racolarea minorilor se realiza din mediul comunităților rome sărace, membrii grupării ocupându-se de cazarea și transportul acestora, procurarea documentelor de călătorie și a banilor necesari, precum și de organizarea și supravegherea activității infracționale din Marea Britanie și gestionarea sumelor de bani obținute din exploatarea victimelor. Au fost identificate, în 2010, peste 168 de victime minore, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani.

Procurorii DIICOT au colaborat în această cauză, la acea vreme, cu autoritățile judiciare britanice, fiind organizate mai multe întâlniri de lucru, sub coordonarea Eurojust. În anul 2008, în cadrul Operațiunii Golf, având în vedere complexitatea cauzei, a fost semnat un acord între autoritățile judiciare române și cele britanice, pentru constituirea unei echipe comune de investigație.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU