Tâlharii prinși joi în București, după o urmărire cu focuri de armă, au fost arestați preventiv

Tâlharii prinși joi în București, după o urmărire cu focuri de armă, au fost arestați preventiv
Publicat: 15/06/2013, 10:25
Actualizat: 03/07/2013, 18:03

Cei trei tâlhari prinși joi în București, după ce polițiștii au tras mai multe focuri de armă, precum și ceilalți doi suspecți, prinși în urma perchezițiilor ulterioare, au primit, vineri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului București.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi contestată cu recurs la Curtea de Apel București.

Cristian Nedelcu, Roberto Pascu, zis „Huidumă”, Robert Marin Alexandru, zis „Marijean”, Florin Moraru, zis „Catic” și Daniel Lugu au fost prezentați, vineri, magistraților Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Nedelcu, zis „Dilaila”, este liderul grupării, potrivit unor surse din Poliție.

După un filaj de aproximativ patru luni, gruparea lui Nedelcu a fost anihilată, joi, la capătul unei acțiuni în timpul căreia s-au tras mai multe focuri de armă și au fost avariate mai multe mașini ale Poliției.

Flagrantul a fost făcut pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, unde Cristian Nedelcu, împreună cu alți doi bărbați, a jefuit un medic irakian, patron al unei case de schimb valutar, care avea la el 30.000 de lei. Bărbatul a fost atacat în momentul în care a ieșit din scara blocului. Acesta a încercat să se lupte cu cei care l-au tâlhărit, însă a fost rănit la cap. Acesta a mai fost victima unei tâlhării și în urmă cu cinci ani, au precizat sursele citate.

După ce agresorii i-au luat banii, polițiștii au intervenit, însă Nedelcu a reușit să fugă, împreună cu unul dintre locotenenții săi. La un moment dat, calea fugarilor a fost blocată de mai multe mașini ale a Poliției, însă nici în aceste condiții suspecții nu au vrut să oprească și au intrat violent cu autoturismul în aceste mașini.

Cei doi au fost încătușați și transportați la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, unde medicii au constatat că au suferit politraumatisme și fracturi, Nedelcu având și o rană de glonț la picior.

După prinderea celor trei au fost făcute 11 percheziții în Capitală și în județul Ialomița, în urma cărora au fost ridicați alți doi bărbați suspectați că ar face parte din gruparea condusă de Nedelcu.

Cei trei tâlhari prinși joi în București, după un flagrant, sunt suspectați de că au comis, în ultimii ani, mai multe jafuri în valoare de sute de mii de dolari, victime fiind în special cetățeni străini, au declarat oficiali din Poliția Capitalei.

Potrivit comisarului-șef Marian Iorga, șeful Serviciului de investigații criminale din Poliția Capitalei, suspecții obișnuiau să fure mașini, pe care le foloseau apoi pentru comiterea tâlhăriilor.

Ofițerul a mai spus că aceștia vizau în general cetățeni străini, pe care îi atacau după ce aceștia plecau de la case de schimb valutar.

Cei trei sunt suspectați, printre altele, că în 2009 au jefuit o persoană de la care au plecat cu nu mai puțin de 280.000 de dolari.

Cristian Nedelcu a fost eliberat din închisoare în 2012, după ce a executat 11 ani pentru un jaf armat comis asupra unui afacerist iranian, potrivit unor surse din Poliție.

Conform surselor citate, Cristian Nedelcu a intrat în atenția autorităților din 1997, când a fost dat în urmărire generală pentru furt.

În anul 2001, Nedelcu a fost prins de polițiști după ce a coordonat un jaf armat, căruia i-a căzuit victimă omul de afaceri iranian Ali Kavian Mohammad, care la acea vreme avea o casă de schimb valutar. Bărbatul a fost atacat de mai multe persoane care, după ce l-au amenințat cu o pușcă, i-au luat 472 de milioane de lei vechi, bani pe care iranianul tocmai îi împrumutase de la o cunoștință din Voluntari.

Pentru comiterea faptei, atacatorii au folosit un autoturism BMW, pe care l-au furat din parcarea unui bloc din Sectorul 5. Pentru această faptă, Cristian Nedelcu a executat 11 ani de închisoare.

Conform surselor citate, după ce a ieșit din penitenciar, Nedelcu a constituit o nouă grupare. Împreună cu oamenii săi, timp de aproape un an, Nedelcu ar fi participat la mai multe lovituri, organizate după tiparul jafului din 2001, fiind folosite mașini furate și, uneori, chiar arme de foc.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Imagini controversate din Iași, devenite virale. Gestul rușinos făcut de această blondă, în autobuz
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Rămas bun, MAESTRE! Marele actor al ţării a murit. Sperau cu toții că va scăpa
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Nikola Tesla a iubit o porumbiță. „Dintre toate lucrurile, cel mai mult îmi plăceau cărțile”
×