Tânăra din Deva ucisă de soțul ei făcuse o sesizare la Poliție, însă a retras-o. Bărbatul a strangulat-o, apoi s-a sinucis.”Facebok” era scris pe picioarele victimei

Tânăra din Deva ucisă de soțul ei făcuse o sesizare la Poliție, însă a retras-o. Bărbatul a strangulat-o, apoi s-a sinucis.Facebok era scris pe picioarele victimei
Publicat: 07/05/2012, 15:16
Actualizat: 11/12/2013, 00:37

Tânăra din Deva ucisă de soțul ei sesizase, în luna februarie, Poliția cu privire la faptul că bărbatul „i-a tăiat cablul de internet și a vorbit urât cu ea și cu familia ei”, însă a doua zi și-a retras plângerea, întrucât soțul său plecase la muncă în Suedia, astfel că nu s-au făcut cercetări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Nițu, tânăra din Deva care a fost strangulată de soțul ei a depus o sesizare la Poliție, în luna februarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Victima a sesizat atunci Poliția că soțul i-a tăiat cablul de internet și a vorbit urât cu ea și cu familia ei. În sesizarea depusă, aceasta a precizat că nu vrea ca polițiștii să efectueze cercetări la domiciliul conjugal, dar a cerut ca un om al legii să vorbescă cu soțul său. A doua zi, femeia a retras plângerea și a motivat că soțul ei a plecat din țară. Nu s-au mai efectuat cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Hunedoara.

Procurorul criminalist care instrumentează cazul, Iulian Avram, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, susține că tânăra fusese amenințată de mai multe ori, telefonic, de soțul ei, care era la muncă în străinătate.

„În urma audierii martorilor a ieșit în evidență faptul că, și anterior, soțul victimei, bănuind-o de infidelitate pe soția sa, i-a transmis de mai multe ori telefonic sau prin mesaje amenințări. După audierea fostei soții a autorului crimei, aceasta a declarat că și anterior el mai avusese o tentativă de suicid, în momentul în care s-a despărțit de el, în urmă cu mai mulți ani. Tot în urma audierilor, s-a stabilit că între cei doi soți (femeia ucisă și soțul ei – n.r.) au mai avut loc neînțelegeri anterioare, soldate cu bătăi”, a declarat procurorul.

Potrivit acestuia, anchetatorii au reușit să refacă filmul întregii crime.

„A omorât-o pe soția sa. A încuiat-o într-o cameră din apartament, a lăsat cei doi copii în holul bucătăriei, a închis ușa, după care s-a deplasat în municipiul Deva, undeva pe un bloc, de unde s-a aruncat, sinucigându-se. Pe corpul victimei, care a fost găsită dezbrăcată pe pat, au fost identificate mai multe urme făcute cu markerul, foarte posibil de către autorul crimei, gen Facebook – scris Facebok – sau o expresie scrisă în spaniolă care în traducere însemnă ceva de genul «ne întâlnim dincolo», astfel încât credem că nu există nicio suspiciune în legătură cu mobilul și cu modul de producere a crimei”, a declarat procurorul.

Cei doi copii rămași fără părinți au fost încredințați bunicului din partea mamei, în plasament de urgență.

Cadavrul femeii de 28 de ani a fost descoperit, duminică dimineață, într-un apartament din municipiul Deva, iar anchetatorii spuneau că aceasta a fost strangulată de către soțul său care apoi s-a sinucis, aruncându-se de pe un bloc.

Potrivit procurorului Iulian Avram de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, bărbatul în vârstă de 37 de ani și-a strangulat soția de 28 de ani, apoi s-a sinucis, aruncându-se de pe un bloc din apropierea celui în care locuia cu familia. El spunea că este vorba, cel mai probabil, de o crimă urmată de sinucidere și explica faptul că bărbatul, care era plecat la muncă în străinătate, a amenințat-o de mai multe ori pe soția sa prin telefon, iar sâmbătă s-a întors acasă, în cursul nopții având loc o ceartă între cei doi, în urma căreia s-a întâmplat totul.

El preciza că în apartamentul în care a fost găsit cadavrul femeii se aflau doi copii de trei și patru ani, baieții celor doi soți.

Cadavrul bărbatului, care a fost găsit de un trecător, a fost dus la Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara.

Șeful Serviciului Județean de Medicină Legală Hunedoara, medicul legist Dan Mărculescu, spunea că tânăra a fost găsită dezbrăcată, iar pe picioarele acesteia bărbatul a scris cu un marker „Facebook”. „Necropsia tinerei va arăta dacă ea a fost și violată înainte de a fi omorâtă,” spunea Mărculescu.

Vecinii celor doi soți povesteau că bărbatul era foarte gelos pentru că bănuia că soția lui a început o relație cu un alt bărbat pe care l-a cunoscut pe Facebook.

Totodată, vecinii susțineau că din casa celor doi se auzeau certuri. „Amândoi au fost plecați în Spania unde au stat vreo cinci ani și acolo s-au născut și cei doi copii. S-au întors din Spania și au amenajat apartamentul mamei ei (tinerei – n.r.), unde locuiau. În februarie, ea a vrut să divorțeze din cauza scandalurilor, iar el a plecat în Suedia la muncă. Au vorbit la telefon și s-au împăcat și a retras acțiunea de divorț. Ieri dimineață (sâmbătă dimineață – n.r.) el s-a întors din Suedia și aseară i-am văzut plimbându-se de mână prin fața blocului, iar copiii erau pe bicicletă”, spunea una dintre vecine, Mihaela Rus.

La blocul în care a avut loc crima a venit și fiul cel mare al bărbatului, dintr-o relație anterioară. „Nu mă așteptam la așa ceva. Nu te aștepți de la nimeni să facă așa ceva, darămite de la tatăl meu. Se mai certau, dar toată lumea se ceartă. Nu știu cum s-a ajuns aici”, spunea tânărul în vârstă de 19 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii