Tânărul care și-a aruncat bunica de la etajul 10, internat la psihiatrie

Tânărul care și-a aruncat bunica de la etajul 10, internat la psihiatrie
Publicat: 19/03/2018, 10:54
Actualizat: 25/03/2019, 20:51

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, Nicolae Moldovan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul fusese internat, anterior, în mai multe unități medicale.

„Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au reținut că în data de 16 martie pe str. Mehedinți din Cluj-Napoca suspectul Ionuț Andrei H. l-a agresat fizic pe bunic apoi a aruncat-o pe bunică de la etajul de la etajul 10 al blocului, intervenind decesul acesteia. S-a dispus începerea urmăririi penale in rem și efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunea de omor, făptuitorul, nepotul devenind suspect. Raportat la faptul că acesta a fost internat, anterior, în unități medicale, a fost internat provizoriu la Clinica de Psihiatrie, fiind în curs de avizare procedura pentru efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă a săvârșit sau nu fapta cu discernământ”, a spus Moldovan.

Vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au declanșat o anchetă în cazul tânărului de 23 de ani din Cluj-Napoca, acuzat că și-ar fi împins bunica în vârstă de 79 de ani de la etajul zece al unui bloc din cartierul Mănăștur, aceasta murind pe loc.

Surse judiciare declarau atunci că tânărul și-ar fi agresat și bunicul, care a fost transportat la UPU Cluj-Napoca, cu fracturi.

Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Monica Costin, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că bărbatul de 89 de ani prezintă fracturi la față și o plagă parietală stângă.

Mama tânărului de 23 de ani susținea că acesta este bolnav psihic și suferă de schizofrenie paranoidă.