Tăriceanu, despre mijloacele de transport în comun: Se dezinfectează o dată pe zi! Infectările vor ajunge la cifre de neimaginat

Tăriceanu, despre mijloacele de transport în comun: Se dezinfectează o dată pe zi! Infectările vor ajunge la cifre de neimaginat
Tăriceanu, despre mijloacele de transport în comun: Se dezinfectează o dată pe zi! Infectările vor ajunge la cifre de neimaginat / Sursă FOTO: Emanuel Titus Ilieși - Mediafax Foto
Publicat: 18/09/2020, 22:21

Călin Popescu Tăriceanu susține într-o postare pe Facebook faptul că mijloacele de transport în comun din București sunt dezinfectate o singură dată pe zi, deși sute de călători le folosesc zilnic. Din această cauză, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 va crește foarte mult, potrivit liderului ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu se întreabă retoric „Este necesar să plimbăm virusul prin tot orașul o zi întreagă?”, în contextul în care precizează că autobuzele, tramvaiele și troileibuzele din capitală sunt dezinfectate doar noaptea, la depou.

Tăriceanu, despre mijloacele de transport în comun: Se dezinfectează o dată pe zi!

„De câte ori pe zi credeți că se dezinfectează un autobuz, troleibuz sau tramvai în București? Unul în care în fiecare zi urcă sute de persoane, care ating scaune, bare de susținere etc. O singură dată, noaptea când ajunge în depou sau garaj!”, a scris preşedintele ALDE pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta precizează că în situația în care nu se vor găsi soluții referitoare la dezinfectarea mijloacelor de transport în comun, numărul ifnectărilor zilnice va ajunge la „cifre de neimaginat”.

„Este necesar să plimbăm virusul prin tot orașul o zi întreagă?”

„Chiar nu există soluții ca la capăt de linie, după fiecare cursă, să se folosească un nebulizator sau un sistem de dezinfectat? Este necesar să plimbăm virusul prin tot orașul o zi întreagă? În condițiile astea este de așteptat ca infectările să ajungă la cifre de neimaginat”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Numărul cazurilor cu Covid-19 rămâne alarmant de mare. Peste 1.500 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri alte 1.527  de cazuri noi de infectare cu coronavirus în România din 25.254 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Numărul total de infecții a ajuns la  110.217 , iar cel al deceselor la 4.360 , 48 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate  447 persoane

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase