Tăriceanu, reacție dură după recordul Covid-19: „Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?”

Tăriceanu, reacție dură după recordul Covid-19: „Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?”
Tăriceanu, reacție dură după recordul Covid-19: „Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?”
Publicat: 15/10/2020, 08:26

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat că decizia cea mai bună, în contextul exploziei de cazuri de Covid-19, ar fi amânarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie!

„Vreau să discutăm cu realism despre ce se întâmplă în momentul de faţă. Au fost peste 4.000 de cazuri raportate. Aţi văzut specialiştii ce spun, că numărul îmbolnăvirilor va creşte exponenţial în perioada următoare. Organizăm alegerile sau nu? Nu pot să nu remarc că acest număr apare la 14 zile de la alegerile locale. E un vârf de îmbolnăviri, care e clar legat de organizarea alegerilor.

„Am spus că alegerile vor alimenta valul de îmbolnăviri!”

Nu doar eu, ci şi Victor Ponta, amândoi am spus că alegerile vor alimenta acest val de îmbolnăviri. În mod normal ar fi trebuit să amânăm alegerile până la stabilizarea situaţiei. La fel şi deschiderea şcolilor a alimentat această situaţie. Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor cu orice preţ, pe 6 decembrie, sau sănătatea oamenilor? Ajungem într-o stare de lockdown, cum a fost în starea de urgenţă, sau continuăm să ne luptăm cu virusul?”, a întrebat Tăriceanu, la România Tv.

Liderul ALDE a sugerat că parlamentarii ar trebui să nu-și mai primească salariile după momentul expirării mandatului acestora.

„Cel mai firesc lucru ar fi amânarea alegerilor. Să le organizăm într-o altă fază, ele pot fi amânate pentru trei luni de zile. Pentru ca cei din Opoziţie să nu mai vină cu declaraţii ridicole, recomandarea mea şi a lui Ponta e să nu se mai plătească indemnizaţii parlamentarilor”, a mai declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, despre grava încălcare a libertății religioase a românilor: ”Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”

În condițiile cu totul speciale induse, din punct de vedere medical, de pandemie, românii ortodocși nu au putut merge în pelerinaj la Iași, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. Însă Călin Popescu Tăriceanu este de părere că guvernul condus de Ludovic Orban ș președintele Klaus Iohannis judecă situația cu două măsuri.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase