Tăriceanu, reacție dură după recordul Covid-19: „Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?”

Redactor:
Mihai Georgescu
Tăriceanu, reacție dură după recordul Covid-19: „Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?”
Tăriceanu, reacție dură după recordul Covid-19: „Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat că decizia cea mai bună, în contextul exploziei de cazuri de Covid-19, ar fi amânarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie!

„Vreau să discutăm cu realism despre ce se întâmplă în momentul de faţă. Au fost peste 4.000 de cazuri raportate. Aţi văzut specialiştii ce spun, că numărul îmbolnăvirilor va creşte exponenţial în perioada următoare. Organizăm alegerile sau nu? Nu pot să nu remarc că acest număr apare la 14 zile de la alegerile locale. E un vârf de îmbolnăviri, care e clar legat de organizarea alegerilor.

„Am spus că alegerile vor alimenta valul de îmbolnăviri!”

Nu doar eu, ci şi Victor Ponta, amândoi am spus că alegerile vor alimenta acest val de îmbolnăviri. În mod normal ar fi trebuit să amânăm alegerile până la stabilizarea situaţiei. La fel şi deschiderea şcolilor a alimentat această situaţie. Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor cu orice preţ, pe 6 decembrie, sau sănătatea oamenilor? Ajungem într-o stare de lockdown, cum a fost în starea de urgenţă, sau continuăm să ne luptăm cu virusul?”, a întrebat Tăriceanu, la România Tv.

Liderul ALDE a sugerat că parlamentarii ar trebui să nu-și mai primească salariile după momentul expirării mandatului acestora.

„Cel mai firesc lucru ar fi amânarea alegerilor. Să le organizăm într-o altă fază, ele pot fi amânate pentru trei luni de zile. Pentru ca cei din Opoziţie să nu mai vină cu declaraţii ridicole, recomandarea mea şi a lui Ponta e să nu se mai plătească indemnizaţii parlamentarilor”, a mai declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, despre grava încălcare a libertății religioase a românilor: ”Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”

În condițiile cu totul speciale induse, din punct de vedere medical, de pandemie, românii ortodocși nu au putut merge în pelerinaj la Iași, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. Însă Călin Popescu Tăriceanu este de părere că guvernul condus de Ludovic Orban ș președintele Klaus Iohannis judecă situația cu două măsuri.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
În sfârșit vești bune pentru români! Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune
FOTO. Cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut Alexandra Stan! A lăsat la vedere...
Ce avere uriașă avea Sean Connery! Cine sunt cei doi moștenitori ai faimosului actor
România, sancțiune GRAVĂ dacă nu termină cu poluarea! Termenul pe care ni l-a dat Europa
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Marea Britanie intră în carantină timp de o lună. Boris Jonhson: Nimeni nu își dorește...
În sfârșit vești bune pentru români! Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
CARANTINĂ în România, din decembrie?! Vestea venită chiar în această seară
Klaus Iohannis, ANUNȚ ȘOC! Toți românii sunt vizați
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Top 3 cele mai pasionale zodii din horoscop. Sunt partenerii de viață ideali
Inchide