Tarife ca-n Mamaia! Câți lei trebuie să dea un student pentru o lună de cazare în caminele studențești din Constanța

Tarife ca-n Mamaia! Câți lei trebuie să dea un student pentru o lună de cazare în caminele studențești din Constanța
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 23/09/2022, 15:41

Căminele studențești au început să reprezinte o mare problemă pentru studenții din Constanța. Prețurile cazărilor, spre deosebire de anii trecuți, au crescut considerabil! Iată cât ar trebui să plătească un student pentru a avea un loc unde să învețe.

Prețurile au crescut cu 30 de procente, ceea ce i-a supus pe studenți la și mai mult stres și grijă, mai ales că, acum a devenit un moft să locuiești într-un cămin studențesc.

Tinerii au început chiar să își caute chirii în apartamentele din preajma universităților.

Unul dintre exemplele potrivite este Universitatea Ovidius, unde, tarifele pornesc de la 250 de lei și ajung până la 350 de lei de persoană, sumele fiind calculate pe diferite criterii, acestea diferă în funcție de modul de școlarizare al tinerilor.

Sursă Foto – Twitter

Universitatea Ovidius are patru cămine studențești, două la Pescărie și două pe Bulevardul Mamaia, între acestea fiind o mare diferență. Unele camere de cămin prezintă o stare deplorabilă, fie că este vorba de Pescărie sau de cele situate pe bulevardul Mamaia.

Camerele deplorabile, pregătite pentru tinerii studenți

Studenții sunt așteptați în noul an cu multe defecțiuni tehnice, cum ar fi dușuri pline de rugină, lifturi care nu funcționează, pereți murdari și neîngrijți sau geamuri sparte.

Este evident că nu sunt gânduri de renovare și întreținere a acestor cămine.

Întreținerea cazărilor în cămin nu a fost făcută dar prețurile au crescut considerabil. De-a lungul timpului, toate instalațiile sanitare au suferit serioase pagube și ar trebui reabilitate.

Prețul este de 250 lei pe lună pentru studenții cu forma de învățământ fără taxă, pentru cei care sunt la taxă, prețul este de 350 lei pe lună.

“Am o părere împărțită în privința spațiilor de cazare de la cămin. Unele au condiții decente, însă altele sunt de-a dreptul deplorabile. Eu am avut parte de ambele variante însă acum e ok. În privința prețului, suma e destul de măricică având în vedere că nu prea putem să și muncim și să mergem la facultate, dacă suntem la zi. Cred că administrația ar putea face unele îmbunătățiri dacă tot au decis să mărească tarifele.”, a declarat o studentă, referitor la creșterea tarifului la cazările din cămine.

De asemenea, studenții care nu prind locuri în cămine de stat, sunt nevoiți să-și plătească chiria în alte părți.

Prețul camerelor închiriate variază intre 800 și 1200 lei aceștia putând sta câte 2 sau maxim 3 în camere, sau mai există varianta de apartamente unde prețurile pornesc de la 1200 lei până la 2500 lei sau chiar mai mult, după buget, pentru mai mulți studenți într-un apartament, potrivit Replica.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult