Temutul Costeluș Litrașu, „creierul” masacrului de la Chiajna, visa să ajungă milionar. Pentru bani, îi declarase război până și tatălui său

Temutul Costeluș Litrașu, „creierul” masacrului de la Chiajna, visa să ajungă milionar. Pentru bani, îi declarase război până și tatălui său
Costel Litrașu este considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din Chiajna/Sursa: Facebook
Publicat: 27/07/2020, 20:15
Actualizat: 06/04/2021, 18:22

Doi lideri interlopi din Chiajna acuzați că, la sfârșitul săptămânii trecute, au coordonat un atac de timp mafiot împotriva unor rivali, au fost dați în urmărire națională după ce au fost acuzați de tentativă de omor de către anchetatorii ilfoveni.

Potrivit IPJ Ilfov, este vorba despre Costel Constantin Raiciu și vărul său, Sorin Raiciu, ambii în vârstă de 30 de ani. Cei doi sunt acuzați de tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, ajutați de mai mulți complici, i-au bătut crunt pe Călin Pană și Liviu Iordan, după ce au oprit în trafic mașina în care se aflau.

Ulterior, polițiștii au pornit în căutarea bătăușilor, însă nu au mai fost de găsit. Ca urmare, anchetatorii ilfoveni au făcut, luni, patru percheziții la adrese la care se presupunea că cei doi s-ar putea ascunde, însă nu au fost găsiți în locațiile respective.

Potrivit unor surse din Poliție, între Costel Raiciu, zis Litrașu sau Mucea și familia Iordan exista o dușmănie mai veche, generată de lupta pentru putere asupra lumii interlope din Chiajna.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul.ro, că, în trecut, Costel Litrașu ar fi încercat, printr-un interpus, să facă pace cu clanul Iordan, însă demersul său a fost un eșec.

Pe fondul unei stări de tensiune între cele două grupări, generate de unele interese imobiliare, Costeluș Litrașu, cu două zile înainte de producerea „măcelului”, acesta i-ar fi dat un pumn lui Liviu Iordan, într-un oment în care acesta nu se aștepta.

Ulterior, mai mulți oameni din subordinea bărbatului lovit l-ar fi găsit pe Litrașu și l-ar fi fugărit, după ce, inițial, ar fi scos cuțitele.

Din răzbunare, Costel Litrașu a strâns în jurul său o echipă de aproximativ 30 de persoane, și a pus la la cale o ambuscadă. Ca urmare, bătăușii au blocat în trafic mașina în care Liviu Iordan se afla împreună cu prietenul său, Călin Pană și după ce, inițial, ar fi tras mai multe focuri de armă cu un pistol cu bile, i-ar fi bătut crunt pe cei doi.

Sursele citate au precizat că nici Costel și nici ruda sa, Sorin Raiciu nu au ținut cont de faptul că, în realitate, Pană le este văr primar. Totuși, acesta a scăpat cu răni mai ușoare, în timp ce Liviu Iordan a ajuns la spital cu multiple fracturi și răni deschise, motiv pentru care medicii au considerat că, cel mai bine, ar fi să-i inducă starea de comă pentru a-i proteja viața.

Litrașu a fost în slujba lui Nuțu Cămătaru și Petre Geamănu

Cu toate că are numai 30 de ani, Costeluș Litrașu are, deja, un lung istoric în mediile infracționale din București.

Închis pentru un omor comis în Chiajna, după ce, ajutat de mai mulți prieteni a ucis în bătaie un bărbat care avusese un conflict cu tatăl său, Ștefan Raiciu, zis Fane Litrașu, tânărul Costeluș s-a împrietenit, la pușcărie, cu Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, despre care ajunsese să spună că este „adevăratul său tată”.

Ulterior, redevenit un om liber, acesta s-a apropiat de Petre Ilie, zis Petre Geamănu, însă prietenia dintre cei doi nu a rezistat foarte mult. Costeluș își dorea să ajungă, cât mai repede, un om bogat.

Acesta i-ar fi cerut bătrânului său tată jumătate de milion de euro, ca despăgubire pentru perioada petrecută în spatele gratiilor, însă Fane Litrașu l-ar fi refuzat categoric. Furios, băiatul i-a declarat război părintelui său și ar fi jurat să se răzbune în mod exemplar, imediat ce i se va ivi o primă ocazie.

Nu după multă vreme, dornic să-și croiască mai repede drum către vârful lumii interlope, acesta a provocat scandalul de la sfârșitul săptămânii trecute, care i-ar putea aduce o nouă condamnare grea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?