Teodorovici anunță: Ar trebui modificată legislația, astfel încât absolvenții Programului de Internship al Guvernului să fie angajați automat

Teodorovici anunță: Ar trebui modificată legislația, astfel încât absolvenții Programului de Internship al Guvernului să fie angajați automat
Publicat: 17/07/2019, 17:17

„Veți da piept cu un mediu în care cei care lucrează în această zonă sunt înjurați zi de zi. Într-un loc foarte important de altfel, unde oamenii de calitate pot să facă lucruri de calitate, dar per total noi cei din administrația publică centrală suntem în aceeași zonă hulită de țară dar și locul de unde se pot schimba lucrurile pentru țară. Opinia dumneavoastră este importantă după internship. Ar trebui schimbat ceva și în cadrul legislativ actual, ca după aceste două luni de internship să se poată încadra respectivul tânăr automat în administrația publică, pe postul de debutant desigur, dar fără alte concursuri, pentru a stimula transferul de tinerețe, de suflul nou, mai repede către administrație. Sper ca după aceste două luni de zile o mare parte dintre voi să decideți să rămâneți în administrația publică. Vom vedea care ar putea fi cadrul legal pentru a face acest lucru”, le-a spus Eugen Teodorovici, tinerilor înscriși în Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2019.

Ministrul de Finanțe a subliniat că niciun absolvent al programului de internship al Guvernului nu a vrut să rămână la Finanțe.

„Din păcate am întrebat câți dintre colegii de la internship au rămas la Finanțe la încheierea stagiului. Niciunul. Ori buna experiență sau informațiile obținute în internship au contribuit la un alt loc de muncă în afara sectorului public, nu știu. Dar ceva înseamnă că trebuie făcut sau schimbat”, a adăugat Teodorovici.

Despre funcția sa, Eugen Teodorovici a afirmat că e mândru că lucrează la Ministerul Finanțelor.

„Sunt un funcționar public exact cum mi-aș dori să văd foarte mulți în această țară. Tot timpul am crezut că să lucrezi într-o structură de stat este o mândrie pentru oricine, oriunde ar lucra. Ai șansă să poți contribui sau să iei decizii mai târziu care să ajute țara și pe cei din jurul tău. Sper ca și voi să aveți dorința de a face bine acestei țări, fie că lucrați în privat sau la stat”, a mai spus ministrul, la lansarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2019.

Executivul a lansat ediția a șasea a Programului de Internship

Guvernul a lansat, miercuri, ediția a șasea a Programului de Internship. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că pentru stagiul de practică din acest an s-au înscris studenți sau absolvenți de studenți ai universităților de prestigiu din mai multe țări europene.

„Astăzi (miercuri-nr.) am avut plăcerea de a găzdui la Palatul Victoria ceremonia de deschidere a celei de-a șasea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României. Succesul acestui program este confirmat de numărul mare al tinerilor care au aplicat și în acest an, precum și de faptul că cei interesați să se familiarizeze cu administrația publică centrală sunt studenți sau absolvenți ai universităților de prestigiu din mai multe țări europene. Pentru a-i sprijini și motiva pe studenți am îmbunătățit legea internshipului și am mărit indemnizația lunară oferită fiecărui intern. Aceasta a fost majorată la 2080 de lei vrut. În plus, de anul acesta perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii. Am convingerea că profesioniștii din toate instituțiile partenere îi vor îndruma pe tineri în următoarele două luni. La finalul acestui stagiu de pregătire ne dorim să avem cât mai mulți tineri dornici care să urmeze o carieră în administrația publică centrală”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

La evenimentul de lansare al Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2019 au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, dar și ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers