VIDEO | Terorist pro-rus din Donbas, revoltat față de strategia Kremlinului: ”Pur și simplu râd de noi în Ucraina”

VIDEO | Terorist pro-rus din Donbas, revoltat față de strategia Kremlinului: ”Pur și simplu râd de noi în Ucraina”
Terorist pro-rus din Donbas, revoltat față de strategia Kremlinului
Publicat: 02/06/2022, 21:59
Actualizat: 02/06/2022, 22:03

Unul dintre liderii așa-numitei republici Donețk, teroristul Igor Girkin, alias Strelkov, a declarat că „operațiunea specială” a Kremlinului în Ucraina a eșuat.

Autoritățile de la Moscova au subestimat însă inamicul și nu a ținut cont de faptul că Ucraina are o armată puternică și motivată – și continuă să facă greșeli, a spus Girkin, care a mai afirmat și că Ucraina râde de adevărata „putere” a armatei ruse.

Teroristul admite că Putin a subestimat foarte mult inamicul. Trupele ucrainene sunt dispuse și capabile să-și apere pământul. În timp ce lăudata „a doua armată a lumii” și-a demonstrat adevărata „putere” întregii lumi.

„Inamicul e pregătit să lupte timp de 8 ani. Au construit o armată pentru asta. Rezultatul: pur și simplu râd de noi în Ucraina. Ei râd de noi și ne batjocoresc. Nu de tine și de mine, ci de acești oameni care sunt atât de „minunați” gânditori, planificatori, care au concepte strategice atât de „minunate” și nu mai puțin „minunate” decizii tactice”, spune Girkin.

Girkin a mai afirmat că atunci când trupele ruse au fugit rușinos de la Kiev, au arătat clar Ucrainei că rușii nu sunt atât de buni luptători pe cât se credea în mod obișnuit. Și că pot și trebuie să fie alungați.

„La ce se gândesc ei (comandamentul armatei ruse)? S-au retras, au renunțat, de fapt, în momentul în care situația era incertă – pur și simplu s-au predat. Pur și simplu s-au predat brusc! Și inamicul a apreciat acest lucru, desigur, ca pe o slăbiciune, ca o lașitatea. Și, firește, inamicul s-a entuziasmat”, rezumă Girkin.