TESTAMENT. Cui rămâne averea lui Ion Iliescu! Cine e bărbatul care îi spune „tată” fostului președinte

TESTAMENT. Cui rămâne averea lui Ion Iliescu! Cine e bărbatul care îi spune „tată” fostului președinte
Ion Iliescu, fostul președinte al României
Publicat: 18/06/2020, 21:18

Ion Iliescu și soția sa, Nina, nu au copii și multă lume se întreabă cine va moșteni averea celor doi sau dacă va ajunge la stat. Ei bine, există un „fiu de suflet”, în persoana lui Mihai Bujor Sion, care are mari șanse să fie inclus în testamentul fostului preşedinte al României, acum în vârstă de 90 de ani.

Mihai Bujor Sion, în prezent consulul României în Manila (Filipine), a rămas orfan după ce avionul în care se aflau părinţii săi s-a prăbuşit în munţi, în anul 1974, scrie impact.ro, care precizează că soţii Iliescu s-au ocupat de educaţia şi studiile lui, dar nu l-a înfiat şi în acte.

Totuși, acesta ar urma să primească un apartament de 156 mp, 15 tablouri extrem de scumpe, bijuterii de câteva zeci de mii de euro, precum și câteva terenuri, potrivit sursei citate.

Cine este Mihai Bujor Sion

Diplomatul Mihai Bujor Sion și-a început cariera ca și șef al Cancelariei Prezidențiale pe vremea când, „tatăl său de suflet” era președinte al țării. El are o relație excepțională cu Ion Iliescu și soția sa, cărora le spune „mamă” și „tată”.

Mihai Bujor Sion a fost căsătorit, timp de 20 de ani cu actrița Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu, de care a divorțat în 2015, pentru a se căsători cu fotomodelul Laura Iordache.

Mihai Bujor Sion și Laura Iordache (s) și Ion Iliescu, alături de soția sa, Nina (medalion) / FOTO: Cancan

La rândul său, Ion Iliescu, președintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), este căsătorit de aproape 70 ani cu Nina Iliescu, de profesie inginer chimist.

Ion Iliescu a fost primul președinte al unei Românii care se voia a fi liberă, fără dictatură și constrângeri, funcție pe care a ocupat-o timp de 10 ani (1990-1996 și 2000-2004).

Fosta prima doamnă a țării a fost o prezență discretă, mărturisind mereu că singurul său regret e acela că nu a avut copii. Și fostul președinte mărturisea că el și soția sa au trecut prin momente grele din acest punct de vedere.

SUPER-GALERIE FOTO. TOP 100 imagini unice cu primele doamne ale României: Nina Iliescu, Nadia Constantinescu, Maria Băsescu și Carmen Iohannis

GÂNDUL.RO a publicat o super-galerie foto cu primele doamne ale României, de la Nina Iliescu, soția fostului președinte Ion Iliescu, până la Nadia Constantinescu, consoarta lui Emil Constantinescu, Maria Băsescu, „jumătatea” lui Traian Băsescu și – bineînțeles! – Carmen Iohannis, femeia care îi stă alături actualului șef de stat, Klaus Iohannis. Sunt femeile care s-au aflat în umbra șefilor de stat pe care România i-a avut după 1989.

Elena „Nina” Iliescu, soția lui Ion Iliescu

Elena „Nina” Iliescu s-a născut în data de 4 martie 1930 și este soția celui de-al doilea președinte al României, Ion Iliescu. Nina Iliescu a fost Prima Doamnă a țării între 1989 și 1996 și între 2000-2004.

Ion și Nina Iliescu sunt împreună de 53 de ani. Iliescu a povestit deseori momente din viața sa cu Nina, cum ar fi atunci când l-a certat după ce l-a făcut „prost” pe Emil Constantinescu. Nina și Ion Iliescu se cunosc de la 18 ani și s-au văzut prima dată în 1948, pe când erau elevi de liceu.

„Provenea dintr-o familie modestă, din cartierul Crângași. Tatăl său decedase în 1945, iar mama, o femeie simplă – cu care aveam să mă înțeleg totdeauna foarte bine – și-a susținut cu greu cele două fete la liceu”, își amintește fostul președinte.

„Cel mai constant și profund suport, în toata viata mea, a fost si este sotia. Alaturi de ea am trecut prin multe. Nu am fost orbiti nici de putere, nici de avere. Dupa o viata petrecuta impreuna, singurele noastre bunuri sunt casa in care locuim si o masina cumparata de sotie. Apartamentul nu este nici macar de un confort extraordinar: biroul meu este destul de restrans, iar in dormitor incap doar patul si sifonierul…”, declara Ion Iliescu în 2003.

În 2014, soția președintelui s-a operat de colecist, dar a trecut cu bine peste intervenție. La 90 de ani, Nina Iliescu se simte bine și îi este în continuare alături soțului ei, fostul președinte al României, Ion Iliescu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte