Tibi Ușeriu, câștigătorul maratonului Arctic Ultra, s-a întors acasă: „Când a apărut aurora boreală, m-am oprit, mi-am făcut o cafea și m-am uitat la ea până am înghețat”

Tibi Ușeriu, câștigătorul maratonului Arctic Ultra, s-a întors acasă: Când a apărut aurora boreală, m-am oprit, mi-am făcut o cafea și m-am uitat la ea până am înghețat
Publicat: 23/03/2017, 07:30
Actualizat: 23/03/2017, 07:58

Tibi Ușeriu a sosit în țară în noaptea de miercuri spre joi, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, fiind întâmpinat cu aplauze de peste 100 de persoane care i-au scandat numele.

Mulți dintre cei prezenți aveau steaguri tricolore, dar au prezentat și un mesaj scris din afișe „A doua oară 6633 până la capăt”. Printre ei au fost și patru tineri clujeni care au alergat din Piața Unirii până la aeroport, pe o distanță de 8,5 km, cu o oră înainte se sosirea avionului, în semn de susținere și de apreciere pentru câștigarea de către Ușeriu a maratonului arctic.

Ușeriu a primit prăjituri, bezea de nucă cu cremă de ciocolată și cafea pentru refacere din partea unei tinere și s-a fotografiat cu unii dintre cei care l-au așteptat.

Tibi Ușeriu a declarat că singura diferență față de cursa de anul trecut a fost frigul mai pronunțat în acest an.

„Concurența a fost un pic mai mare, a trebuit să scot de la mine ceva în plus, să îmi folosesc experiența de anul trecut, deși nu m-a ajutat foarte mult. A fost o competiție friguroasă. Am avut ceva probleme, de la o astfel de competiție nu te aștepți să te întorci sănătos înapoi, am avut probleme minore, ceva degerături care au început în a treia zi, dar până la urmă am putut să gestionez și să ajung la final cu ele. Cel mai dificil moment a fost startul, când mi-am dat seama ce mă așteaptă pentru următorii kilometri. Au fost momente dificile și mi-am dat seama că cu cât mă duc mai pregătit, cu atât mi-e mai greu, cred că am un instinct de supraviețuitor și, de obicei sunt spontan, și îmi rezolv problemele fără să fiu pregătit. De data asta am fost mai pregătit și mi-am dat seama că am avut probleme mai mari decât anul trecut”, a spus Ușeriu.

Întrebat dacă va participa și a treia oară la maratonul arctic, sportivul a răspuns că este prea devreme pentru o astfel de decizie, prioritatea sa fiind recuperarea.

„Nu voi uita toată competiția, toate zilele și nopțile care au trecut. La un moment dat știu că a început să apară aurora boreală și m-am pus jos pe sanie și mi-am făcut o cafea și m-am uitat la aurora boreală până am început să îngheț. A fost unul dintre momentele pe care le-am savurat, tura trecută a fost mai greu să îl savurez pentru că nu aveam un avans așa de mare, de data asta mi-am permis”, a mai spus Ușeriu.

Acesta a menționat că după câteva zile de recuperare la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca se va întoarce în Bistrița-Năsăud, iar apoi va participa la o competiție în deșert.

„Eu nu am nici clima de antrenament unde locuiesc, cred că va fi mai greu la căldură, decât la frig, dar mă descurc, am un corp care se descurcă”, a afirmat Ușeriu.

Săptămâna trecută, Tibi Ușeriu a reușit să treacă primul, pentru al doilea an consecutiv, linia de sosire de la Tuktoyaktuk, unde s-a încheiat cursa de gheață a maratonului „6633 Arctic Ultra”, după ce concurenții au parcurs 566 de kilometri în condiții greu de imaginat.

Tags:
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Horia Moculescu, alergat de frații Becali pentru o datorie la jocurile de noroc? Prima reacție...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Iub, te-am regulat cum trebuie?' Avem discuțiile dintre iubita lui Dragnea și amantul Paul
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
INTERVIU cu prof. univ. dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Directorul Pfizer aruncă bomba! Compania a luat decizia. Se va întâmpla anul viitor
Dragnea va turba! Irina Tănase adora plăcerile interzise și folosea tehnici lascive. Dovezi-bombă
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...