TikTok anunţă actualizări ale Regulilor Comunităţii. Când se vor implementa noile reglementări

TikTok anunţă actualizări ale Regulilor Comunităţii. Când se vor implementa noile reglementări
Sursă Foto: PIXABAY - Ilustrativ
Publicat: 08/02/2022, 23:03

Oficialii din cadrul aplicației TikTok au anunţat marţi actualizări ale Regulilor Comunităţii. Acestea sunt gândite pentru a susține integritatea platformei și vor fi implementate în următoarele câteva săptămâni, se arată într-un comunicat al platformei.

În cadrul comunicatului mai scrie că politicile TikTok sunt concepute pentru a promova o experienţă care acordă prioritate siguranţei, incluziunii şi autenticităţii.

„Transparenţa este un element cheie pentru TikTok, iar aceste actualizări urmăresc să clarifice sau să extindă tipurile de comportament şi conţinut care vor fi eliminate de pe platformă sau care vor face conţinutul ineligibil pentru recomandare în feedul For You. TikTok consideră că oamenii ar trebui să se poată exprima creativ şi să se distreze într-un mediu sigur şi primitor. Politicile TikTok sunt concepute pentru a promova o experienţă care acordă prioritate siguranţei, incluziunii şi autenticităţii”, se menţionează în comunicat.

Principalele actualizări pe care TikTok le-a anunţat marţi:

O serie din principalele actualizări pe care TikTok le-a anunţat marţi includ: consolidarea politicii privind acţiunile periculoase şi provocările; abordarea tulburărilor de alimentaţie; clarificarea tipurilor de ideologii bazate pe ură interzise pe platformă; extinderea politicii de protecţie a securităţii, integrităţii, disponibilităţii şi fiabilităţii platformei

Referitor la consolidarea politicii privind acţiunile periculoase şi provocările, TikTok continuă să adopte abordarea mai exigentă pe care a anunţat-o anterior, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii pe platformă a unui astfel de conţinut – incluzând farse de sinucidere. Acest lucru era inclus anterior în politicile de suicid şi auto-vătămare, dar acum va fi evidenţiat într-o categorie separată, cu mai multe detalii, astfel încât comunităţii să îi fie şi mai uşor să se familiarizeze cu aceste reguli.

Abordarea tulburărilor de alimentaţie:

În ceea ce privește abordarea tulburărilor de alimentaţie, deşi TikTok elimină deja conţinutul care promovează tulburările de alimentaţie, platforma de entertainment va începe să elimine şi conţinutul care urmăreşte promovarea alimentaţiei dezordonate. TikTok face această schimbare în urma consultării cu experţi în tulburări de alimentaţie, cercetători şi medici.

Actualizările privind clarificarea tipurilor de ideologii bazate pe ură interzise pe platformă includ deadnaming-ul (folosirea numelui şi sexului unei persoane transgender care le aparţinea înainte de schimbarea identităţii sexuale), misgendering-ul (folosirea altor pronume decât pronumele de gen declarate de individ) sau misoginia, precum şi conţinutul care susţine sau promovează programele de terapie de conversie. Deşi aceste elemente au fost de mult timp interzise pe platformă, TikTok a înţeles de la creatori şi organizaţiile societăţii civile că este important ca aceste aspecte să fie explicit detaliate în Regulile Comunităţii.

Extinderea politicii de protecţie a securităţii

Extinderea politicii de protecţie a securităţii, integrităţii, disponibilităţii şi fiabilităţii platformei include interzicerea accesului neautorizat pe TikTok, precum şi la conţinutul, conturile, sistemele sau datele TikTok, dar şi interzicerea utilizării TikTok pentru a comite acţiuni criminale.

Comunitatea poate găsi, de asemenea, mai multe informaţii despre categoriile de conţinut neeligibile pentru recomandare în feedurile For You. Fiecare membru al comunităţii TikTok va fi notificat să citească regulile actualizate atunci când deschid aplicaţia în săptămânile următoare.

„Continuăm să ne extindem sistemul care detectează şi elimină anumite categorii de încălcări ale politicilor la încărcarea videoclipurilor pe platformă – inclusiv nuditatea adulţilor şi activităţile sexuale, siguranţa minorilor, activităţile ilegale şi bunurile reglementate. În consecinţă, volumul eliminărilor automate a crescut, ceea ce îmbunătăţeşte siguranţa generală a platformei noastre şi permite echipei noastre să se concentreze mai mult timp pe revizuirea conţinutului contextual sau nuanţat, cum ar fi discursul instigator la ură, bullying-ul, hărţuirea şi dezinformarea. TikTok consolidează recurent măsurile de protecţie, astfel încât să poată continua să aducă oamenii împreună pentru a crea, a se conecta şi a se bucură pe termen lung de divertisment alături de comunitate”, mai scrie în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...