Tineri prinși cu droguri la un festival de muzică electronică în Hunedoara

Publicat: 25/06/2022, 20:43
Actualizat: 25/06/2022, 20:48

Cinci tineri au fost prinși cu droguri la un festival de muzică electronică care are loc în acest weekend la Măgura Uroiului, în județul Hunedoara. Cei cinci tineri originari din județul Alba, cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, se aflau la Shutdown Festival, un festival cu muzică electro și underground. 

Potrivit IPJ Hunedoara, în cursul serii de 24 spre 25 iunie, polițiștii din Simeria, care asigurau măsurile de ordine publică cu ocazia desfășurării unui festival de muzică electronică, au observat în apropierea locului de campare, un autoturism în care se aflau patru tineri, iar în altul se afla în apropierea autoturismului și aveau un comportament suspect.

”Cei cinci tineri cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, din judetul Alba aveau un comportament suspect, polițiștii au efectuat controlul autoturismului și controlul corporal al celor în cauză, procedură în urma căreia au identificat diferite cantități de substanțe sub formă de cristale, pulbere ori substanțe vegetale, precum și un cântar electronic de precizie care prezenta urme de materie vegetală”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

Ei vor fi acum cercetaţi pentru deţinere ilegală de droguri de risc pentru consum propriu.

”Polițiștii au ridicat substanțele identificate și au întocmit proces verbal de constatare în vederea întocmirii unui dosar de cercetare penală ce va fi înaintat Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara cercetările vizând săvârșirea infracțiunilor de ,,cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

De asemenea, doi şoferi au fost prinşi conducând pe drumurile publice, în timp ce se aflau sub efectul substanţelor interzise, mai informează ISU Hunedoara.